Recept; Morotskaka

Här kommer receptet på min absoluta favorit; morotskakan.
Ingredienser (ca 20 bitar):
4 st ägg
4 dl Socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter
Glasyr:
200g philadelphiaost
300g (3,3 dl) florsocker
150g smör
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv morötterna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
5. Häll i smeten i en långpanna. Man kan bröa formen, men jag använder bakplåtspapper.
6. Grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.
7. Blanda ingredienserna till glasyren och vispa med en elvisp tills det blir fluffigt.
8. Bred ut glasyren över kakan och skär bitar i önskad storlek.
9. Ät och njut.
Tips!
Dekorera gärna med någon frukt, t.ex. physalis.
Kommentarer
Trackback