Recept; Morotskaka



Här kommer receptet på min absoluta favorit; morotskakan.

Ingredienser (ca 20 bitar):

4 st ägg
4 dl Socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter

Glasyr:

200g philadelphiaost
300g (3,3 dl)  florsocker
150g smör
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Riv morötterna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.

5. Häll i smeten i en långpanna. Man kan bröa formen, men jag använder bakplåtspapper.

6. Grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.

7. Blanda ingredienserna till glasyren och vispa med en elvisp tills det blir fluffigt.

8. Bred ut glasyren över kakan och skär bitar i önskad storlek.

9. Ät och njut.

Tips!
Dekorera gärna med någon frukt, t.ex. physalis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0