Lycklig

Åh, jag mår så himla bra. Det känns som att jag svävar på rosa moln! Allt börjar, sakta men säkert, att ordna upp sig. Jag hade introduktion på min första kurs idag (ledarskap och grupprocesser) och jag känner, ända in till mitt hjära, att jag har valt rätt utbildning. Jag är så motiverad att plugga så det är inte klokt. Det känns också bra att jag gör något som jag brinner för, då det kommer att underlätta när jag möter motgångar. Jag har lovat mig själv att jag ska bli BÄST inom mitt ämne. Jag ska ha ett vettigt svar på varenda fråga som eleverna ställer, ingenting ska vara för svårt för mig.

Hoppas, hoppas att denna känsla får hålla i sig ett tag. Jag vill inte förlora den ännu.

We gonna light it up like it's dynamite

Piggar upp stämningen lite med en härlig låt. Min favorit för tillfället.


Fredagen den 13:e, eller ska jag säga Måndagen den 30:e?

Åh, herregud. Vilken dag! Jag kan garantera att ingenting har gått vägen för mig idag. INGENTING. Det hela började med att tåget var försenat en halvtimme, så det blev stressigt när jag kom fram till stationen i Uppsala. Väl där så SPÖregnade det. Det bara vällde ned vatten från himlen, vilket gjorde mig (som inte hade något paraply) dyngsur. Sprang hela vägen till staden för att stresshoppa ett paraply. Ryckte åt mig ett på Åhléns och skyndade till kassan. "Det blir 99kr", säger expediten. Shit, 99 spänn! Ja, jag hade inte mycket annat val än att pröjsa fram med en hundring om jag inte ville se ut som en blöt katt. 

Jag fällde upp mitt (dyra) papraply och fortsatte min väg mot universitetetshuset, en del som jag inte vart i ännu. Hann inte köpa någon luch, vilket resulterade i att mitt humör inte var på topp.. Tog upp iPhonen för att använda hitta.se som karta. Skitsmart, tyckte jag. Började gå, helt säker på att jag var på rätt väg. Efter en halvtimmes promenad så började jag fundera på om jag inte gått vilse. Kollar klockan: 13.09. Jag börjar 13.15. Attans! Slängde ned mobilen i väskan när jag får syn på en vän (som också är nyinflyttad) och frågar henne om vägen. Hon hjälpte mig sedan att hitta och när jag kom fram var jag bara 15min försenad. Yes! Som tur var så var det alldeles för många i salen för att de skulle märka min lilla försening.

Det var lite av min dag det, hur har er vart?

Nu ska jag ÄTA och njuta av att göra ingenting innan det är dags att gå upp tidigt imorgon bitti.

30:e Augusti

Good morning!
Har nyss slängt i mig en god frukost och gruvar mig lite för att gå till bussen i spöregnet. Känns lite drygt att behöva åka 8 på morgonen när jag börjar 13.15.. men vad gör man när man inte har någon lägenhet ännu? Jag hoppas bara att tåget kommer att passa så att jag kommer i tid den här veckan. Nu ska jag fixa iordning det sista innan jag är off to Uppsala.

Ha en fin dag!

sweet dreams

Nu kastar jag in handuken för idag. Det gäller att jag är så pigg som möjligt inför imorgon. Men frågan är om jag kommer kunna somna med alla dessa fjärilar i magen? Nåja, jag ska i alla fall krypa ned med min älskling som redan lagt sig. Imorgon gäller det.

Wish me luck!

The last song

Jag har kärat ned mig helt i författaren Nicholas Sparks berättelser. I och för sig så har jag inte läst dem ännu, men jag har sett filmerna som är baserade på hans böcker. Alla går i samma tema; de handlar om kärlek och olika öden som inträffar under livet. De är så himla fina, men sorliga, och samtidigt verklighetstrogna.

Jag såg The last song för några helger sedan. Kan inte säga annat än att den var underbar!




Andra filmer baserade på Sparks berättelser är:
A walk to remember, The notebook och Dear John.
Se dem!

You gotta love autumn

              



Jag älskar höstmodet! Här är några av mina senaste fynd.


29:e Augusti

God morgon!
Jag har nu vart vaken i ca 2 timmar. Bra jobbat, Angelica! Jag ställer jämt alarmet på 10, men lyckas alltid somna om och vakna flera timmar senare. Nu känns det som att jag har sovit bort hela dagen, vilket ger mig smått panik. Ska försöka ta mig i kragen och göra någon nytta innan det är dags att gå och lägga sig igen. Först på schemat står en promenad med hundarna som sedan följs av städning och fix inför morgondagens föreläsning. Min första föreläsning. Efter allt detta kan jag unna mig lite serier innan jag åker hem till min pojkvän för mat.

Hoppas ni får en härlig dag!

Kärlek





Tack för att du alltid ställer upp och finns där för mig när jag behöver det som mest.
Tack för att du alltid, på något vis, kan få mig på bättre humör när allt känns hopplöst.
Tack för att du är min.

Jag älskar dig, Andreas.

There is no need to worry

Sitter och kikar på Bröllopsfotografen och skrattar för mig själv. Jag njuter av att få slappna av och släppa allt som har med skolan att göra. För tillfället så känner jag ingen oro för hur mitt liv kommer att se ut. Mitt nya liv. Jag behöver inte heller känna mig stressad över att leta bostad eller det faktum att jag måste pendla till Uppsala hela nästa vecka. Nej, just nu kan jag känna mig trygg. Det är här jag känner mig hemma. Men man ska inte vara för bekväm. Det som är igenkännande kommer alltid vara mest lockande, men det är genom att uppleva nya saker som vi blir starka. Jag har inget mer att hämta i den här staden. Allt jag någonsin önskat finns framför ögonen på mig. Det gäller bara att ta steget och våga anta nya utmaningar. Jag vet att mycket kommer att vara nytt nu i början, men allt eftersom tiden går så kommer alla frågor att bli besvarade och all min oro kommer att ersättas med glädje. För jag är förväntansfull. Jag vet vad jag vill och det är nu det gäller; första föreläsningen på måndag! Jag ska klara det här.

Uppsala, here I come.


I'm gonna give all my secrets away



Hello

Mitt första inlägg, vad ska jag skriva? Jag har i alla fall äntligen skaffat mig en blogg! Här kommer jag skriva om allt mellan himmel och jord, men främst om mitt liv som student i en av sveriges största städer. Hoppas ni hänger med mig på min största utmaning hittils i livet!

/Angelica

RSS 2.0