Mys

Nu ska jag ha lite kvällsmys innan jag kryper ned under det varma täcket. Igår kunde jag inte somna förrän kl.3 eftersom jag hade druckit Red Bull innan.. Bra jobbat! Inatt kan jag förmodligen sova bättre. Jag lägtar så himla mycket tills imorgon, inte bara för att det är fredag, utan på grund av att mitt hjärta kommer hit och hälsar på! Åh, som jag saknat honom. Sen åker vi hem tillsammans på lördag och då ska jag mysa med min familj och träffa några vänner. Jag älskar helger. Dessutom kan ni räkna med att jag inte öppnar en enda bok innan måndag!!

Sov gott nu allihopa, och se till att skippa Red Bull innan läggdags. Ok?

Min belöning



Jag var ned på staden en snabbis idag och då slog jag äntligen till på en locktång!
Har länge velat haft en egen, och nu kände jag att jag behövde belöna mig själv med denna eftersom jag vart så duktig.. Det är en OBH Nordica Artist 19mm. Har inte hunnit testa den än, ska göra det snart om jag orkar. Har hört att den ska vara bra i alla fall.


JAG ÄR KLAR!!!

Behöver jag säga mer?
20.16 var hemtentan inlämnad och jag kunde börja leva igen.
Efter att ha suttit i flera timmar och kollat igenom allting så vågade jag äntligen skicka iväg den.
Nu återstår bara väntan på resultat.
Snälla, ni kan väl hålla tummarna för att jag klarar den?


Ogaaag0ndmccolgrcfevdlrd4nx8xwonxfaf6-ajm8kdmbq_qfsar9rgte6k4wkhtax1mcpavyvuitekypqanpbhvk8am1t1unn0iiwr_gzrdpmv6hyrr6h-jfnw_large
weheartit

Torsdag 30:e september

Hej vänner!
Hur står det till? Med mig är det bara bra, är snart klar med tentan! Sitter i skolan nu och ska bara hem och korregera lite. Återkommer när den är inskickad och klar.

Nu ska jag ned på stan och köpa sallad och belöna mig själv!!!

Mina älsklingar



Gud vad jag saknar dessa underbaringar. Att ha någon som alltid blir glad när man kommer hem och som älskar när man gosar med dem och kliar bakom deras öron. Att ha sällskap när man känner sig ensam, och att ta med dem på en promenad i det fina höstvädret. Åh, jag vill ha sällskap nu!

Loke & Atlas<3



Paus

Klar med uppgift 3! Det var en riktig kluring, men nu är den äntligen färdigskriven. Dock med 250 ord för mycket, så jag ska korta ned den lite. Förstår inte hur jag lyckas skriva för mycket jämt.. är väl rädd att jag ska missa något viktigt.

Nu är det i alla fall dags för en lite paus innan jag laddar om för uppgift 4. Yeah.

Don't ever look back



Katy Perry - Teenage dream

Onsdag 29:e september

Men god morgon på er!

Känns inte som att jag har så mycket att skriva om när allt kretsar kring en tenta varje dag..
Imorse så valde tydligen min trötta kropp att jag skulle ta en ofrivillig sovmorgon, så jag vaknade kl.1. Bara det ger mig sådan himla panik!! Men varför ska jag stressa upp mig egentligen? Jag har hela dagen på mig, ska ändå bara sitta inne, dessutom har jag några timmar imorgon med. Så nog ska jag klara av 2 frågor allt. Jag måste.

Nu blir det en bamsefrukost med flingor, gott bröd, frukt och juice. Perfekt uppladdning!

Tentan, here I come.


Half way to go

2 frågor. 7 sidor. 2834 ord.

Halva gjord, halva kvar.

Det spar vi till imorgon, eller hur?
Jag måste ju ha något att göra då med, kan ju inte sitta plugglös en hel dag.

Time to study..again

Tjolahopp!

Jag har vart ute på en liten utflykt idag. Åkte vid 3 och kom hem vid halv 8. Jag har vart och kikat på stan och....kollat på mitt nya rum!!! Jag ska flytta! Stället ligger på andra sidan staden och jag kommer att bo inneboende hos en kvinna och hennes dotter. De verkar jättetrevliga, och jag tror att det kommar att bli hur bra som helst. Dock är detta bara tills vidare, medan jag söker efter något eget. Jag får ju bara stanna här tills den 9:e oktober, så det är tur att jag hittat något annat. 

Nu ska jag ta igen pluggandet som jag missat dessa timmar.
Ha en mysig kväll alla!

Every word you say I think I should write down



Joshua Radin & Schuyler Fisk - Paperweight

Tisdag 28:e september

Good morning everyone!

Jag gick upp nyss, tyckte att jag förtjänade lite sömn så att jag orkar med skrivandet idag. Jag har som sagt inte mycket annat för mig än det..Eller jo, ska iväg på en liten sak i eftermiddag som ska bli spännande, men efter det sitter jag vid datorn igen.

Låt mig hinna en bit idag så jag kan slappna av snart igen.

Pasta Alfredo

Hör och häpna!
Det har lagats mat idag. Jag var så himla hungrig så jag slängde ihop lite pasta alfredo nyss. Det gick faktiskt ganska snabbt, runt sisådär 6-8 min tror jag. Jag vet inte riktigt,  jag satt på rummet medan den värmdes lite. Nu är jag mätt och belåten och redo för slutspurt på hemtentan innan det blir myskväll. Jag tror jag ska laga mat fler gånger.

Dessutom har jag hunnit med och skura golvet med Loka päron/krusbär. Tyckte att det skulle vara effektivare än vanligt vatten. Jag må se en liten skillnad. Golvet glänser ju!


Den ger dig vingar

Tack gode gud för Red Bull. Min kväll är räddad!


Måndag 27:e September

Hejsan!

Idag har det inte vart vilken dag som helst, utan idag hade jag min första dugga. Nu undrar ni säkert (precis som jag gjorde) vad sjutton det är för något? Jo, då ska jag förklara det kort och gott. En dugga är en enklare version av en tenta. Vi hade 5 frågor som vi skulle svara på, och alla handlade om boken "mobbning, diskriminering och kränkningar" som är skriven av vår lärare Matts Dahlkwist. Det var väl inte det bästa jag har gjort, men jag hoppas på godkänt i alla fall.

Jag har nyss vart och storhandlat och laddat upp inför veckans tentaplugg. Jag skrev bara halva fråga 1 igår, så jag hoppas kunna bli klar med den idag och kanske börja med fråga 2. Det blir väl så att jag sitter och skriver tills ikväll då jag somnar på datorn.

Jag hoppas verkligen att ni får en trevligare kväll än mig vänner..


Eclipse



Åh, vi tittade nyss på Eclipse. Jag var på bio i juni och såg den, men jag skulle kunna se den om och om igen för den är så bra. Alla filmerna i Twilight-serien är underbara. Om ni, mot förmodan, inte har sett dem så gör det! Jag är nästan lite avundsjuk på er i sådana fall, för då har ni något att se fram emot..

Gårdagen

Åh, hur ska jag kunna beskriva gårdagen? Det kan bli ganska svårt. Jag hade i alla fall en fantastiskt rolig kväll med bästa systrarna Borgkvist! Vi började med vin hemma hos dem och sedan åkte vi in till staden i skapligt god tid för att slippa köa (väldigt smart av oss). Väl där så beställde Hanna in en flaska mousserande vin som vi knappt fick i oss, och sedan gick hon och köpte EN TILL. Herregud, behöver jag säga mer? Några glas till med massa skålande och vi var uppe på dansgolvet. Vi dansade, och dansade och dansade lite till. Sen var klockan helt plötsligt halv två och vi förstod inte hur tiden kunde gå så fort.. En sväng till kebaben och vi var redo att inta sängen efter en lyckad kväll.

Tack alla som var med igår, det var verkligen en kanonkväll!

Nu ska jag ta lite vila i mitt studerande, har suttit här i 3h nu, och hälsa på min vän Lina och hennes lilla bebis Folke. Bör kanske tilläggas att det är en katt, så att det inte blir några missförstånd.


Söndag 26 september

Jag lever, men huvudet hänger inte riktigt med på noterna idag. Jag vet inte, men det kan ha med gårdagen att göra. Jag ser lite suddigt också, jag måste liksom rätta till liserna då och då. Magen känns lite orolig. Jag borde nog vila. MEN. Jag har andra viktiga saker att uträtta idag, nämligen att skriva på min hemtenta. Det låter väl kul? Den ska vara klar på torsdag och jag har lagt upp allting perfekt (enligt mig). 

Söndag: Fråga 1
Måndag: Fråga 2
Tisdag: Fråga 3
Onsdag: Fråga 4
Torsdag: Kolla igenom allt och eventuellt komplettera om något fattas

Känns som en rimlig och bra tidsplan tycker jag. Eller hur? Det återstår bara att se om jag lyckas hålla den..

Nu ska jag sätta igång och skriva så jag kommer någon vart, tar en liten paus sen och berättar om gårdagen!


Laddar för utgång

Nu har jag vart duktig och läst nästan hela boken (20s kvar) så jag tycker att jag förtjänar att gå ut och ha kul ikväll! Ska börja göra mig i ordning nu och sedan tar jag med mig vinflaskan hem till Elin och senare drar vi vidare mot staden. Hoppas på en trevlig kväll med massa dans och goda drinkar. Fast jag ska orka upp imorgon och plugga, så det får inte bli för mycket..

Vad ska ni göra denna lördagskväll? Ha det bra i alla fall, vad än ni hittar på!


Orofluido

Jag, som nästan aldrig använder hårprodukter, kände att det var dags att skämma bort mitt hår. Jag var nyss på posten och hämtade ut ett paket från bangerhead. Det innehöll en produkt som heter Orofluido. Det är ett "skönhetselexir", som det står på paketet, och det gör håret alldeles mjuk och glansigt samt att det doftar vanilj. Jag har haft jättehöga förväntningar på denna produkt, och jag måste säga att den levde upp till dessa med råge. Håret blev alldeles underbart!

Man kan ha i det antingen i torrt eller fuktigt hår, utan att det bli fett eller lämnar rester av produkten. Helt perfekt.
Den kostar 269:- och då får man en 100ml flaska och 3 små 5ml som är bra att ha när man ska ut och resa. Man behöver endast ett par droppar vid varje tillfälle, så det räcker länge.
Det bästa är att den passar för olika hårtyper, så det är något som alla kan använda.


Harry Brown



Filmen vi såg igår var Harry Brown. Den handlar om Harry, en före detta marinsoldat, som bor i ett väldigt stökigt område där kriminaliteten växer och styrs av ett gäng ungdomar. En dag blir hans bäste vän mördad. När polisen inte verkar göra någonting åt det så bestämmer han sig för att ta saken i egna händer.

En riktigt spännande och lite otäck thriller. Jag satt med kudden hela tiden, men då är ju jag lite känslig med. Den var hur bra som helst, men det är en sådan där film som man sitter och funderar lite på efter att den är slut. Man blir tagen av den på något vis.

Lördag 25:e September

God morgon, god morgon!
Idag vaknade jag upp till spöregn, inte kul. Vi som hade tänkt åka ut i skogen med hundarna och plocka lite bär. Men det sket ju sig så fort jag vaknade.. Vad ska man då göra en lördag förmiddag? Kanske läsa lite ur mobbnings-boken? Ja, det får väl bli så. Och kolla på reprisen av IDOL, för det missade jag igår.

På tal om igår, jag hade en jättebra dag! Vi gick runt och kikade på stan och åt god thaimat till lunch, fikade och stannade till på IKEA i Gävle innan vi åkte hem. Vi skulle bara in och "köpa lite doftljus", men blev kvar där i 2h. Vid 8-tiden rullade vi in i s-hamn. Då var jag en trött tjej, men det hindrade inte oss från att hyra en film och mysa lite innan det var läggdags.

Bra dag helt enkelt, och samma ska det bli idag!

Fredag 24:e september

Jag tänkte bara börja dagen med att säga:
- Det är fredag!!!

Gud så härligt. Det finns väl ingen bättre känsla än att vakna och man riktigt vet att det kommer att bli en bra dag? Jag gick upp vid nio för att duscha, och nu ska jag snart fixa iordning mig och packa inför hemresa. För snart kommer bästa mamma och faster ned hit och hälsar på! Förmodligen så blir det lite shopping eftersom det är lönefredag och allt. Efter det så beger vi oss hem till s-hamn igen där jag äntligen får krama om mitt hjärta.

Hoppas ni får en bra dag allihopa, det är ju trots allt fredag!



Ungefär såhär glad känner jag mig nu


Härlig dag

Hej alla!
 
Slutade vid 12 idag, så det blev bara en kort dag. Under seminariet skulle vi redovisa boken vi läst som heter Utstött. Den handlar om mobbning och vi läste två kapitel var för att sedan redovisa enligt pusselmetoden, dvs, att alla berättar kortfattat för de andra i gruppen om de kapitel som man läst och blivit "expert" på. Jag tycker att det fungerade riktigt bra, ett bra alternativ om man inte vill läsa en hel bok..

Planer för ikväll då? Jag ska hem till Sara och Charlie med Frida och mysa lite. Troligtvis blir det IDOL. Tittar man på något annat på TV nu för tiden?

Ska möta upp frida efter fyra men innan ska jag läsa lite ur boken som jag somnade ifrån igår. Ingen vila här inte.



Elin, du fattas!




Don't go messin' with love



Robyn - Love kills

Off to school

Godmorgon!

Längesedan jag gick upp såhär "tidigt" nu, så jag är lite trött. Sitter och äter frukost nu och ska snart cykla iväg till skolan. Idag ska vi redovisa en bok och jag är, som vanligt, lite nervös. Hoppas att det går bra.

Jag slutar tidigt, så vi hörs sen!

Nu slänger jag in handduken

Nej, nu ger jag upp för idag, orkar inte mer nu. Sängen ser väldigt lockande ut och jag ska upp tidigt imorgon. Det ska bli en bra dag har jag bestämt
God natt vänner! 

Saknad

Jag pratade nyss med Andreas och det slutade med att jag fällde några tårar. Det är så himla jobbigt att vara ifrån varandra, jobbigare än vad man tror. Jag saknar honom jämt, allt påminner om honom. Varför ska det vara så svårt? Varför ska det göra så ont att sakna någon? Åh, jag blir inte klok på det här. Känns bara som att jag saknar alla där hemma. Jag gör inget annat än saknar. Men det är väl bättre än om det vore tvärtom?

Jag antar att jag bara ville slänga en hint till alla vänner, familj och pojkvän där hemma att jag saknar er.
Ni är guld.


Powernap?

PANIK!
Jag skulle ta en powernap för att vakna till lite vid kl.6. Jag planerade på att vakna en halvimme efter, men när tror ni jag gjorde det? Strax innan kl.8! Jag sov alltså nästan två hela timmar när jag kunde ha pluggat!!
Jaja, jag får väl ta det nu istället helt enkelt. Det är ändå ingen brådska för mig att lägga mig om man säger så.. Men först så blir det middag. Får inte glömma bort att äta nu när jag vaknade så sent.


Det här med disciplin

Jag visste redan från början att det skulle bli en stor omställning från gymnasiet till universitetet. När du studerar på universitet så är det ingen som ser efter dig och kollar så att du sköter dina läxor eller går på alla föreläsningar. Det mesta är frivilligt, och det är ett ord som klingar fint i mångas ögon. Man tänker "jag behöver inte göra det här om jag inte vill". Och visst, det ger en hel del frihet att utforma sitt studerande hur man vill,  man kan välja vad man anser är viktigt och inte. Men sen kommer all denna "fritid" som står på schemat. De tomma rutorna som utstrålar ledighet. Men - så är såklart inte fallet.

Det är under denna tid som man ska ta fram böckerna och ta ansvar för sina egna studier hemma. Man ska använda sig av disciplinen och få en massa gjort. Läsa böcker, skriva hemtenta, läsa igenom anteckningar från föreläsningar eller förbereda sig för någon muntlig uppgift. Det här är så otroligt svårt, i alla fall för mig. Hemma finns det så mycket annat som lockar. Datorn, tv:n, ja i princip allt annat är roligare än att plugga.

Men jag har kommit på ett litet knep som verkar fungera bra för mig.
Först pluggar jag en timme i sträck, sedan tar jag en paus. Efter det pluggar jag en timme osv. 
Jag tänker såhär:
1h plugg = 1h vad jag vill
På så sätt har jag något att se fram emot efter att ha pluggat, samtidigt som det blir variation.

Så nu är det dags för min 1h plugg. Jippie!

90210




Tänkte bara tipsa om att den nya säsongen av 90210 har kommit ut. Om ni inte har följt serien så tycker jag definitivt att ni ska börja med det. Den bygger på serien Beverly Hills 90210 som var populär för många år sedan. Dock är detta med nya personer och intriger, men även en del kända ansikten dyker upp.

Onsdag 22:a september

God morgon!

Idag snoozade jag i säkert 1h innan jag klev upp. Det var så underbart att bara ligga kvar under det varma täcket. Sen fick jag ett sms av en klasskompis som berättade att förläsningen var inställd idag, så jag är alltså ledig. Tänkte att jag ska ta detta tillfälle i akt och plugga lite grann. Känns duktigt.

Nu ska jag sätta igång dagen, det är fint väder ute och jag är på bra humör. Det finns dagar då man vaknar upp och allt bara känns perfekt.

Ha en bra dag alla!

Nattblogg

Hej vännner!

Skrev värsta inlägget nyss som sedan försvann spårlöst...skapligt irriterande.

Men jag tänkte bara berätta att jag är hemma nu, efter en fullspäckad dag.

Jag har:

- Redovisat min VFU-uppgift (det gick bra)
- Vart på en föreläsning om digitala kränkningar
- Agerat mekaniker hemma hos Elisabeth i x antal timmar där vi skruvade ihop hennes stolar
- Köpt sallad och annat gott
- Kikat på idol och tagit det lugnt
- Saknat min pojkvän..

Det var min dag det. Nu ska jag läsa lite ur en bok och sedan jäsa lite innan det är läggdags. Jag har sovmorgon imorgon så jag behöver inte lägga mig riktigt än. Hoppas jag får sova trots min hosta som väcker hela korridoren.. 

Sov gott så hörs vi imorgon!


En härligt bild från cypern förra året. Ge mig värme!


Tisdag 21:a september

God morgon, god morgon!

Hoppas ni har sovit gott, för det har minsann jag gjort. Regnet väller ned utanför fönstret och jag funderar på hur jag ska lösa detta. Cykla med paraply eller gå med paraply? Vi får se hur det blir, troligen så går jag eftersom det inte är någon höjdare att cykla med ett paraply som blåser omkring. Vi ska redovisa vår VFU-uppgift idag och jag är lite nervös, men det ska nog gå bra.

Nu ska jag äta frulle och fixa iordning lite, ha en bra dag!

Innan sovdags

Fick värsta rycket efter att jag duschat. Var fylld med energi så jag städade hela badrummet, diskade och plockade upp på rummet. Skulle precis dammsuga när jag upptäckte att den inte fungerade..typiskt. När man väl är igång menar jag.

Nu blir det lite One tree hill-mys innan sovdags. Väntar även på att hjärtat ska ringa och säga godnatt.


Äntligen hemma!

Gud vilken lååång dag det har vart, tycker ni inte det? Fast på något vis har den ändå gått fort. Skumt. Jag har vart i skolan från 13.00-19.00 idag. Ja, det är sant. Men jag måste även erkänna att de sista timmarna var frivilliga då jag och Elisabeth satt i biblioteket och skrev lite på uppgiften som ska redovisas imorgon. Efter det så kilade jag ned på stan och handlade lite innan jag tog bussen hem. Lämpligt det här med sms-biljett förresten, man märker liksom inte att man gör av med pengar, och så vooops har man fått en fet räkning hem i brevlådan. Men det är värt det, jag orkar inte cykla runt halva staden..

Jag vet inte vad det är, men jag har känt mig lite nere idag. Vet inte om det kanske har med att jag är sjuk och göra? Det har vart full rulle hela helgen och jag har knappt vilat. Får se till att lägga mig i tid ikväll för att piggna till lite. Sen känner jag mig allmänt stressad över allt. Jag tror att jag måste göra någon form av planering över mitt studerande så att jag får något gjort. Deadlinen för hemtentan närmar sig, och det är inte roligt..

Nej, nu ska jag ta och göra något vettigt som att läsa lite ur en bok om mobbning och kränkningar.

Sov så gott allihopa!


Happy Birthday my friend

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Elins födelsedag!



Grattis min underbara vän!
Hoppas att du får en fantastisk födelsedag, för det förtjänar du!<3

Angående valet

Egentligen är jag lite för less för att överhuvudtaget diskutera vad som hände igår, men jag ger det ett försök.

Det som upprör mig mest är inte att alliansen kommer att fortsätta styra Sverige, det kan jag leva med, utan det är det faktum att SD kom in i riksdagen. Att SD har chansen att få en vågmästarroll, vilket skulle vara en total katastrof. Jag funderar: hur tänker man? Hur tänker man när man röstar på ett parti, som klart och tydligt, har rasistiska avsikter? Är det sådant vi ksa uppmuntra här i Sverige, vårt land? Sen kan kan inte förhindra att tänka hur allt detta kommer att sluta?

Nej, jag är mållös. Men för att se det goda i det hela så lyckades Mp kamma hem en hel del röster och har nu fler mandat i riksdagen. Det gillar vi!

Måndag 20:e September

God morgon!

Ny vecka, nya tag som man brukar säga. Jag tog bussen till Uppsala imorse, så nu sitter jag här på mitt rum och äter lite frukost. Höll på att frysa ihjäl när jag gick från bussen, undrar då hur det känns att cykla? Jag vet inte hur länge jag kommer palla med det.. Nu ska jag snart åka in till stan och möta upp Elisabeth vid stationen, sedan ska vi träffa vårt arbetslag för att diskutera vår VFU-uppgift som ska redovisas imorgon. Ska bli spännande och höra vad alla har vart med om.

Valvaka

Jag vet att jag tjatar mycket om valet, men det är ju egentligen det enda man tänker på just nu. Så därför är resten av kvällen ägnat åt valvakan som jag har kollat på i nån timme redan (när jag inte zappar på 3:an där Music and lyrics visas). Kika in ni med vettja, det är riktigt intressant!


It's time

Nu är det dags. Jag var nyss med min pojkvän när han lade sin röst och nu är det min tur. Min tur att få ta en lapp av varje färg, gå bakom ett skynke och stoppa ned dem i kuverterna för att sedan klistra igen och posta dem i lådan. Det är min tur att få min röst hörd. Som det har snackats om detta val i flera veckors tid, och idag är det äntligen dags. Någon går ur valet som vinare, och någon förlorare. Undrar om det är Reinfeldt eller Sahlin som får skåla i champagne? Det återsår att se.

Min röst lägger jag på miljöpartiet, för att det är det enda rätt i mina ögon. Det gynnar alla, och samtidigt så röstar jag för en rödgrön regering som jag anser har rätt värderingar.




It's time.


The Road



Filmen som vi hyrde igår heter The Road. Den utspelar sig i framtiden då klimatet har blivit helt annorlunda på grund av människans livsstil, och det är få som har överlevt den skada som har skett. Men det finns några, och två av dem är en far med sin son. De ger sig av på en vandring söderut för att komma undan den kalla vintern. På vägen möter de människor som inte är lika goda, och det är lika viktigt att hålla sig borta från dem som att hitta mat för att överleva dagen.

En spännande film, som verkar mycket läskigare i trailern, men som kan ha lite sanning i sig. Hur kommer egentligen klimatet se ut om ett par år om vi inte gör något åt det? Att se den här filmen får en verkligen att vilja rösta på MP. För om klimatet gör att ingen överlever, vem bryr sig då om skatter i slutändan?

Söndag 19:e september

God morgon!
Jag vaknade upp nyss, sämre än igår, så det blir en lugn dag för mig. Ska se till att vila mycket så att jag inte är sjuk imorgon när jag ska till skolan. Är bara så besviken för att jag inte får träffa Lina.. men det får bli nästa helg istället.

Igår hade jag en supermysig kväll!! Först mötte jag och Andreas upp Elin i stan där vi år middag på Tacobaren. Så jäkla gott, tacos kan vara en av de godaste rätterna som finns. Efter middagen så åkte jag och A och hyrde en film och köpte lite gotta som vi tog med oss hem till honom där vi myste med hans föräldrar. Runt tio kom min älskling med idéen om att vi skulle ta en liten biltur, och det gjorde vi. Poppade massa bra musik och åkte runt och jäste lite bara. Det blev även en tidig kväller igår.

Idag är det valdag och jag ska rösta lite senare, spännande, spännande.


The vampire diaries

Varför har ingen sagt till mig att andra säsongen av The vampire diaries har börjat? Jag har hela två avsnitt att se, så ska passa på nu en snabbis innan jag ska iväg.

Se den du med, på http://www.ch131.com.
Bäst.


Duktig

När jag hade min praktik denna vecka så var det två saker som skulle göras enligt kursplanen.

1. Ta reda på hur skolan hanterar mobbning och kränkningar, även se om de har en likabehandlingsplan mot detta

2. Vid tre tillfällen göra observationer och/eller intervjuer med någon lärare eller elev

Jag har gjort 2st observationer vid olika tillfällen, vilket betyder att man ska anteckna ALLT under några minuter. Jag antecknade ungefär 10-15 min, sen fick det vara nog. Jag gjorde även en intervju med en lärare. Dessa sitter jag nu och renskriver. Ser knappt vad jag själv har skrivit, det liknar mest en treårings försök att skriva några ord, men jag får gissa mig till vad jag har atecknat. Känns skönt att ha allt klart till på måndag då dessa ska diskuteras med arbetslaget och med klassen på tisdag.

Jag är duktig för engångsskull!


It's saturday

Idag är det lördag mina vänner! Och jag är lite piggare än igår, så det känns skönt. Igår kväll kom älskling och hämtade mig i Uppsala och vi var väl hemma runt halv 9 i Södehamn. När jag kom in genom dörren så fick jag ett jättevälkomnande av mamma, pappa, mina bröder och morbror och hans familj. Det kunde inte ha vart bättre! Vi satt och pratade, fikade och myste tills klockan blev elva och det var dags att lägga sig och sova. Jag var ganska slut som människa..

Imorse blev jag väckt av Andreas som hade vart uppe sedan kl.8. Fråga inte vad som är fel på honom. När han väl får sova ut så går han upp klockan 8?? Jaja, det var i alla fall väldigt mysigt att vakna upp bredvid honom.
Nu ska jag snart äta frukost och sedan får vi se vad som händer. Ska ringa till Elin, men hon har jobbat natt, så det får bli senare. Jag har planerat att äta middag med henne och Frida ikväll, det ska bli trevligt!

Ha en bra dag!

Home, sweet home

Imorse var det en sjuk, men glad, tjej som åkte iväg till skolan för att praktisera. Jag struntade totalt i min sjukdom, vräkte i mig (okej, kanske inte vräkte) tabletter och hoppade på bussen. Det är så himla roligt att träffa alla barnen, så jag glömde totalt bort att jag var sjuk tills jag slutade och kände att kroppen inte orkade mer. Nu är jag hemma och ligger i sängen och vilar. Tänker stanna här tills min underbara prins kommer hit och hämtar mig och tar med mig hem till Söderhamn där jag ska spendera helgen. Känner att jag behöver vila upp mig inför nästa vecka då jag ska påbörja min hemtenta på allvar. Även fast jag ska vila så ska jag ändå försöka klämma ihop så mycket som möjligt. Det har väl aldrig skadat att umgås? Vet inte riktigt hur jag ska få med allt, men ungefär såhär ser nog planeringen ut:

Fredag: Hemma och mysa med min familj. Förhoppningsvis träffa morbror med familj.
Lördag: Umgås med Andreas. Äta middag med Frida och Elin. Mysa med A och svärisarna på kvällen.
Söndag: Fika med Lina och valvaka med la familia på kvällen.

Dessutom ska lite (hm, en hel del) plugg klämmas in också. Det ska nog gå på något vis!


If it's melted, it's ruined

Jag skippade godiset och tog en B&J istället, jag kände inte för att äta godis. Jag vet inte varför, men det brukar bli så när jag är sjuk. Nu tänkte jag säga god natt för ikväll, tänkte bara kika på IDOL och sedan lägga mig och sova.
Förhoppningsvis vaknar jag upp piggare imorgon.

God natt!


Nödvändigheter

Okej, jag vaknade NU och mår sämre än innan. Min mamma tipsade om att det nog finns alvedon att köpa nere på ICA, så jag ska bege mig ned dit och köpa det och lite godis. Sen ska det här bli bra ska ni se. För jag kan inte stanna hemma imorgon. I värsta fall så klarar jag inte examinationen och får göra om den sen, och det vägrar jag. Så nu ska jag knapra tabletter och sedan bli piggare än någonsin!


       

Regn och tårar

Det är dåligt väder i Uppsala idag igen. Men idag är det det värsta på länge. Regnet smattrar mot fönstret och blåsten får det att ila i rummet. Det är rätt varmt här, för jag har klätt på mig som bara den. Mitt huvud håller på och sprängs, men jag har inga tabletter hemma. Mina ögon är alldes blöta och mina kinder lika så. Här ligger jag och gråter. Till The Bachelor. Vad är det frågan om? Har jag gått och blivit känslig? Jag brukar aldrig gråta till filmer eller serier, men nu grät jag både när det var sorgligt och lyckligt. Skumt.

När jag väl är hemma idag så tänkte jag att jag skulle få ordning på mitt samvete genom att plugga lite. Men det får bli om någon timme när jag har vilat lite till.

Hoppas att ni har en bättre, och framför allt piggare, dag!


The bachelor

Haha, vill ni veta vad jag kollar på nu? The Bachelor. Helt sjuk serie, men jag är en sådan som fastnar när jag väl börjat kolla, så nu är jag på sista avsnittet. Jag undrar hur mycket sanning det egentligen ligger bakom? Allt verkar lite väl uppgjort..



Torsdag 16:e September

Åh nej! Jag vaknade upp imorse och mådde så jäkla dåligt. Ont i huvudet, täppt i näsan och hängig. Så det vara bara att ringa numret till skolan och sjukanmäla mig.. så himla tråkigt. Men hellre det än att sitta och snora och smitta ned alla barn (som måste ha smittat ned mig först!). Nu ska jag lägga mig och vila. Får se om jag ens orkar gå upp idag..


A busy day

Go'kväll mina vänner!
Lång och ganska jobbig dag idag. Man blir verkligen slut som människa efter VFU:n. Men samtidigt är det så otroligt roligt, så det positiva väger upp det negativa. Fick vara med tre olika lärare idag, men det är ungefär samma klasser, vilket gör att man lär känna barnen lite bättre. Det tycker jag är roligt.
Min kväll spenderar jag hos mina vänner Sara och Charlie, sötnosarna. Vi kikar på idol (på TV, inte dator!!!) och dricker te. Bara det är lyx för en som bor i studentkorridor. Men hörrni, imorgon ska jag iväg på ett hemligt möte, undrar vad det kan vara?;) Berättar mer imorgon för nu ska jag vara lite social med de andra.
God natt med er!

Norrland

Nu är IDOL i Norrland. Äntligen! Inte för att jag kan kalla mig "äkta" norrlänning, men jag kommer ju från mellersta norrland i alla fall. Det suger bara lite att jag är tvungen att kolla på tv4.se efter programmet har sänts på Tv:n, men har man ingen tv på rummet så finns det inte så mycket att göra.. 

Jag var lite bitter i förra inlägget, men kände bara att jag ville skriva av mig lite. Hoppas ingen tog illa upp:)
Nu är jag glaaad igen. Ska lägga mig tidigt ikväll och vakna upp pigg och alert imorgon.
Sov så gott!


I valet och kvalet

Söndag den 19:e september är det val i Sverige. Det är en väldigt stor händelse, och jag är så himla glad att jag får vara med och göra min röst hörd. Att jag får vara med och påverka Sveriges framtid. Det är viktigt att alla, som är 18år fyllda, tar vara på sin chans och röstar på det parti som just de tycker har bra värderingar och delar åsikter med. Det finns nämligen inget värre än de som sumpar bort sin chans och väljer att inte gå till sin vallokal på söndag och stoppa ned sitt kuvert. De som väler att stanna hemma. I mina ögon är det obegripligt, och det gör mig så arg. Även om du inte har någon skyldighet att rösta, så har du en rättighet. Tänk hur länge vi kämpade med att få allmän rösträtt? Tänk på de länder som styrs av enväldiga ledare där folket inte har ett knyst att säga till om? Valet på söndag är ett ypperligt tillfälle att få vara med och bestämma. Jag struntar i vad alla röstar , huvudsaken är att man röstar överhuvudtaget. Då har du i alla fall utnyttjat dina rättigheter.

Jag har för längesedan bestämt mig för vad jag ska rösta på, så se nu till att du också röstar på söndag. Men om du inte gör det, så vill jag inte höra några gnäll om hur Sverige styrs eller hur du vill ändra på något. För du har missat din chans.



Tisdag 14:e september

Det är så vackert väder ute. Så himla mysigt att gå längs vägen med cykeln i ena handen och paraplyet i det andra medan håret blåser och liksom klistrar fast sig i ansiktet. När skorna blivit alldeles blöta och du svär för dig själv för att du inte klädde på dig varmare kläder på morgonen när du minsann vet att det är höst. Det är helt underbart.

Med det sagt så kan jag berätta att jag är hemma och har vart det i cirka en timme. Ja, jag jobbade över lite idag. Jag stannade kvar efter skoltid och var med på skolans arbetsplatsträff. Jag känner att jag vill se så mycket som möjligt under den här veckan, så det var jätteintressant. Dessutom fick man gott fika, vilket jag inte tackar nej till. Hehe.

Nu ska jag äta mina nyinköpta vindruvor och nektariner medans jag jäser lite.
Vi hörs sen, ha en bra kväll!


IDOL

Har endast sett ett avsnitt av årets IDOL. Illa.
Så nu ska jag lägga mig och kika lite på det, har inte några andra planer för ikväll. Är helt slut i huvudet, det är så många nya uttryck att ta in.

Ha en bra kväll!


Blue my mind




Älskar färgen. Gör att allt blir lite roligare.
Från H&M "blue my mind".

Måndag 13:e september

Hejsan!

Nu är det måndag och en ny start på veckan. Jag vaknade och var jättetrött imorse eftersom jag vaknade titt som tätt under natten. Jag var så fruktansvärt nervös inför idag, mer än vad jag trodde. Nu i efterhand så inser jag att det var helt i onödan. Jag har haft den roligaste och mest givande dagen på länge. Att få en inblick i hur en skola fungerar, ta del av ett arbetslag, hjälpa alla barnen och se hur de lär sig lya saker. Det är helt fantastiskt. Jag kan verkligen se mig göra det här varje dag, varje vecka i flera, flera år. Tänk vad bra jag skulle må då.

Nu ska jag leva lite på detta lyckorus, kan knappt sitta still!


Flogstaskriket

Jag är så trött. Mina ögonlock håller på och slocknar. Just nu vill jag bara sova. Men det är ingen idé att försöka innan 22.00, för då är det nämligen dags för flogstaskriket.

Här har ni en smakbit på hur det kan låta en vanlig kväll:



Och det är alltså VARJE dag. Det värsta är att jag inte har en aning om varför de gör så.
Undrar om någon har det?

Godnatt med er!

Söndag kväll

Hello my friends.

Är framme i Uppsala nu (har vart det i 2h, men internet krånglade) och jäser. Cyklade från stationen hit, och jag kan lova att jag var slut efter det. Efter att ha återhämtat mig ett tag så gick jag ned till ICA, som ligger väldigt nära, och handlade lite mat. Jag tycker det är lite knepigt det där med mat. Jag bor ju i en korridor, och det är lite jobbigt att laga mat då, man vill liksom bara värma sin mat och sedan flytta sig ur vägen för nästa som ska ha köket. Hatar att behöva känna mig stressad och i vägen. Så därför blev det några pajer, men även pasta och pastasåser. Nudlar har jag redan hemma (haha).

Kvällens planer? Göra så lite som möjligt. Är lite småseg sedan gårdagen + att jag måste ladda inför imorgon då jag ska iväg på VFU (verksamhetsförlagd utbildning, även kallad praktik) på en högstadieskola. Kan bli intressant. Jag ser faktiskt fram emot det, samtidigt som jag är jättenervös.

Ni får en update på hur det gick imorgon.
Ha en bra kväll!


Tillbaka till Uppsala

14.04 går tåget tillbaka till Uppsala, mitt nya hem. Känns jobbigt att åka utan att ha träffat familjen, men jag kommer tillbaka nästa helg igen. Jag har i alla fall hunnit träffa en massa vänner och mitt hjärta, och det är guld. Nu ska jag packa ned alla nödvändigheter och umgås lite innan jag åker.

Ha en bra dag!

It's gonna be a bumpy ride



Den här låten gick på repeat igår ska jag säga.

Saturday night fever

GUD VILKEN ROLIG KVÄLL JAG HADE IGÅR!
Vi började hemma hos Sara där vi myste och drack lite vin. Sedan åkte vi till Stina's hejdå-fest där det var trevligt och träffa allt folk. Runt 11 blev vi sugna på att åka in till stan och dansa, så då ringde vi min karl som skjutsade oss in till krogen. Där slog vi klackarna i taket. Väldigt längesedan jag dansade så mycket. Älskade när dynamite med Taio Cruz drog igång! Vid 2 tyckte vi att det var nog, och drog vidare till kebaben för det obligatoriska natt-käket, och sen vidare hemmåt där jag slockande fort.

Tack för en underbar kväll igår alla!

The blind side

Igår såg vi fimen The blind side, väldigt sorglig men fin. Den handlar om en hemlös pojke som kallas Big Mike. Han kommer från "andra sidan stan" och har svårt att hitta sovplats för natten. Men så en dag tas han hand om av en familj som välkomnar honom med öppna armar. Big Mike blir en del av en familj för första gången och han får känna på hur det känns att bli älskad. Dessutom visar det sig att han är en hejare på amerikansk fotboll, vilket öppnar dörrarna för massa nya möjligheter.




Lördag 11:e september

God morgon!

Det blev ingen uppdatering igår, för det hanns inte med. Kom hem vid 3 och åkte hem till Andreas där vi blev bjuden på mat av svärisarna. Skönt att slippa laga mat, och dessutom var det gott med annat än nudlar, haha. Resten av kvällen blev det mys med film.

Imorse tog vi en sovmorgon och hjärtat lagade amerikanska pannkakor som vi åt till Brunch. Tror att vi ska ta en promenad med hundarna nu och senare ikväll ska jag på hejdå-fest i Mohed. Det ska bli trevligt!

Ha en bra dag allihopa!

@ Sara and Charlies place

Har tillbringat eftermiddagen/kvällen hos mina vänner utanför Uppsala.
Jag har blivit bjuden på god mat och vi har kikat på Idol och myst. Väldigt trevlig kväll!
Imorgon bär det av hemmåt och det ska bli så underbart att träffa min prins igen.
Sov gott så hörs vi imorgon igen.
Pusshej

Torsdag 9:e September

God morgon på er!
Jag unnade mig en sovmorgon imorse, så jag gick upp vid halv elva och körde den obligatoriska lägenhetssökningen, dock utan resultat. Trots det känner jag mig väldigt pigg, glad och framför allt utvilad. Fast vi inte har så många schemalagda timmar så är det lite tufft ändå, allt sitter i bakhuvudet och grager någonstans.. Ska försöka läsa lite i boken för att få ur lite ur skallen. Men först lite tv-mys. 

Ha en bra dag!

Dags att lägga sig?

Ett tecken på att det är dags att gå och lägga sig:
Du ringer din vän mitt i natten för att prata eftersom du tror att hon är ute på krogen och dansar. Det visar sig att hon har vart på afrodans 8h tidigare och ligger och sover.

Tror att jag kastar in handduken för idag..

Två år och tio månader

Kom att tänka på att det är den 8:e idag. Förut var det inget speciellt med det, det är ju bara som vilken dag som helst. Men för två år och tio månader sedan så ändrades det. Den åttonde kom att betyda så mycket mer. Det är ett bevis på att vi har klarat ännu en månad tillsammans, ännu en månad där vi fått spendera tid och uppleva så underbara känslor med varandra. Jag kan knappt beskriva med ord här när jag skriver, hur mycket du betyder för mig Andreas. Varje dag med dig är något som jag värdesätter så otroligt mycket.

Vi kan klara det här. Vi ska klara det här. Det finns inget annat på kartan.





Jag älskar dig<3

Nattblogg

Hej vänner!
Nu är jag hemma igen efter en låång men rolig dag. Vi hade först en seminarium i skolan om sociala relationer, sen tog jag och Elisabeth, min klasskompis, bussen ut till IKEA där vi spenderade ett par timmar och fick en massa saker med oss hem. Fast det var enbart till henne, mitt lägenhetsshoppande får vänta..
 
Vi tog senare ett stopp på Elgiganten innan vi åkte hem där en tv inhandlades, vilket gjorde att vi var tvungna att ta taxi hem. Som tur var så var det ganska billigt. Efter många om och men lyckades jag, observera JAG, skruva ihop tv:n och installera kanaler. Händig tjej 2000! Vi belönade oss med hämtmat och en massa godis som vi åt medans vi kikade på den nya, fina tv:n. Imorgon kommer förhoppningsvis stolarna så att man kan sitta och äta sen;)

Nu ska jag jäsa lite innan det är dags att sova. Ska unna mig en sovmorgon imorgon innan det är dags för hemplugg.

Sov gott!

Onsdag 8:e september

Good morning!
Är uppe ganska tidigt idag för jag börjar 10.15 (knepigt att det känns TIDIGT..). Sitter nu och äter lite frukost innan jag ska hoppa på cykeln och cykla iväg. Jag är riktigt stolt faktiskt, för jag har nämligen lärt mig hitta till skolan.

När vi slutar runt 12 så ska jag följa med en klasskompis till IKEA och inhandla lite saker till hennes lägenhet.
Efter det så ska vi nog hitta på något för vi är nämligen lediga imorgon! Men då ska jag passa på att utnyttja tiden till att kika igenom min hemtenta. Tänker inte sitta några dagar innan och panikskriva nio sidor..

Nu måste jag gå, ha en bra dag!

I wanna do real bad things with you

Nu ska jag lyxa till det med min favoritserie.


Mys

Hörrni, jag måste faktiskt säga att det gick bra idag! Det gick bra. Som det var värt att stanna uppe inatt när resultatet blir bra. Självklart kunde det ha vart bättre, jag svamlade på rejält vissa stunder, men samtliga i min grupp blev godkända vilket var det högsta man kunde få. Nu så ska jag plugga lite för att senare ha en myskväll med mig själv. Det är jag värd må jag säga.

Ha en bra kväll!

Tisdag 7:e september

God morgon!
Idag är det alltså dags för mitt litteraturseminarium.. Har knappt kunnat sova inatt eftersom jag vart så nervös.
Allt känns bara så oklart, jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp allt. Dessutom så vet jag inte om det kommer fungera att skriva ut. MEN. Vi håller tummarna för att det gör det helt enkelt.

Nu ska jag kasta i mig lite frukost innan jag cyklar iväg till skolan. Ikväll blir det middag och mottagning för alla nya studenter på min nation. Spännande!

kväll

JAG.KOMMER.INGEN.VART!
Åh, jag orkar verkligen inget mer! Har ca 60 sidor kvar, hoppas att de går fort att läsa. Sedan är det sammanfattning och träning på det muntliga som väntar.
Wish me luck!

Måndag 6:e Augusti

God morgon!
Idag gick jag upp i skaplig tid för att läsa lite ur min bok som skall redovisas imorgon under vårt litteraturseminarium. Har en del sidor kvar, så jag hoppas att jag hinner läsa den idag.. Jag börjar inte förrän 15.15, så än finns det hopp. Jag planerar även att fixa lite med den efter skolan, som slutar 18.00. Ingen fritid idag alltså. Men det är väl så det kommer att bli antar jag. Stressigt ibland och lite lugnare annars.

Hoppas ni får en bra dag!




Love



Från min favorit - Le Love

I could really use a wish right now



Det finns en anledning till att denna låt har 43 923 331st visningar på youtube.
Så fruktansvärt underbar låt med en fantastisk text. Skulle kunna överösa den med adjektiv, men dessa kan inte beskriva hur bra den är.

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now.

Det här med cykel..



Eftersom att jag bor i cyklarnas stad så har jag självklart tagit med mig min pärla hit. Men även om det är helt duglig, inte perfekt, men trampbar. Så skulle jag vilja ha en annan, en damcykel i gammal modell som inte har några växlar. Det vore så mysigt att cykla runt på en sådan en solig höstdag. Håller ni inte med?

Söndagsmys

Vet ni vad? Idag är det jag som har flyttat in (dvs tagit med mig kläder och några andra tillhörigheter) i lägenheten! Känns mycket spännande men ändå ensamt på något sätt. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få min älskning att packa sina saker, ta bilen ned till Uppsala, knacka på min dörr och be mig att packa om väskan för att flytta in i en lägenhet som han köpt till oss. Man kan ju alltid drömma.

För att mysa till det lite extra så begav jag mig ned till Ica och köpte lite nödvändigheter och en stor påse godis som jag nu avnjuter tillsammans med senaste avsnittet av True Blood. Mys!

Imorgon ska jag upp tidigt och läsa klart min bok. Har jag planerat i alla fall, sen får vi se hur det går i praktiken..

Happy Birthday

Under veckan så fyllde min bror år, så det är nu dags att fira honom!
Lite saft, lite kaffe, lite bullar, lite prinsesstårta och en massa släktingar. Det är grejer det.




Lördag 4:e september


Idag är en bra dag. Idag känner jag mig glad, positiv, förväntansfull och hemskt lycklig. Idag är jag hemma.

Det spelar ingen roll hur mycket jag tycker om Uppsala, det är här som är hemma för mig. Det är här jag känner mig trygg och det är här jag upplever känslan av att höra hemma någonstans. Här bor min familj, min pojkvän och även två vänner som jag tycker om att umgås med. Men, allt eftersom tiden går så kommer denna känsla, sakta men säkert, omvandlas och jag kommer att tycka tvärtom.
Någon gång.


Honey, I'm home

Har äntligen landat hemma i soffan! Pjuh. Det tär på krafterna, men det är lätt värt det. Jag älskar min utbildning, jag älskar staden och jag älskar mina klasskamrater. Alla är så trevliga! Dessutom är jag nu ägare till en lägenhet (...i en månad. men det lät så bra att skriva) som jag ska sova första natten i imorgon. Ska bli spännande att prova på lite korridorsliv!

Nu ska jag mysa med min familj innan det är läggdags.
Tåget går 06.23 imorgon. Sweet dreams!


Kvällsmys

Hejsan!
Äntligen har jag lite tid över att skriva. Har haft en väldigt hektisk dag, blir lätt så när man är tvungen att pendla till Uppsala och ska få alla bussar och tåg att stämma överrens. Än så länge har det funkat jättebra, men imorgon har jag min första föreläsning 10.15, så då har jag bokat y-buss som går tidigt imorgon bitti. Great!
Imorgon när min dag är slut så ska jag möta upp en tjej som jag ska hyra lägenhet av i en månad. Hon ska visa mig runt och vi ska fixa lite grejer som fattas. Sedan så ska jag självklart få nycklarna, för på fredag FLYTTAR JAG TILL UPPSALA. Det kan inte bli bättre! Eller jo, jag skulle kunna få en fast lägenhet. Men det blir nästa bekymmer;)

Jag och älskling har nyss suttit vid bordet och haft kvällsmys med te och fika. Vi ska passa på att umgås så mycket som det går nu eftersom jag flyttar och han blir kvar. Vi får se till att ta vara på de helger som vi träffas. Det kommer gå galant det här, vi har en del erfarenhet när det gäller att bo ifrån varandra..

Nu är det läggdags för mig, ska som sagt upp med tuppen halv 6 imorgon bitti. 
Sov gott mina vänner! 


RSS 2.0