Laga mat

Jag har vart och inhaldlat en massa ingredienser, så senare (läs: när köket är ledigt) ska jag laga middag alldeles från skratch. Det blir ett försök till linssoppa och det ska bli så gott! Eller, jag hoppas att det blir gott eftersom jag har sett fram emot att äta det så himla länge. Om det blir godkänt så slänger jag upp receptet sen.

Ps. Har suttit och pillat lite med mitt tal, och när jag skulle klocka tiden så visade det sig att det var över 5 min, inte 3 min.. Får antingen korta ned det eller prata i 120 km/h. Har inte bestämt åtgärd ännu.

Trist söndag



Jag hade en massa planerat idag, men min pojk var tvungen att åka hem nu på morgonen för han skulle hem och spela match. Snabba puckar här (höhö). Men vad ska jag hitta på? Har så himla tråkigt och jag har ett tal som jag måste träna på tills imorgon. Det har legat och gnagt i magen och nu är det dags att ta tag i det så att jag blir godkänd. Det ska vara på 3min. Det fixar jag väl? Lite senare ska jag nog in till stan och fika i alla fall, sen är det ju en massa städning som måste tas tag i.. Jag hade visst lite att göra ändå.

Hoppas att ni får en fin dag!

Från party till film



Om jag säger såhär: gårdagen var hur bra som helst. Hade lite förfest här hemma hos mig med några fina vänner och sedan drog vi vidare till värmlands (jag börjar gilla det stället) för att dricka drinkar, dansa och umgås. Kring 12-tiden kom även min älskling på besök efter sin hockeymatch, så efter ett nattmål på max så somnade jag i hans varma famn.

Idag, dagen efter, så mås det inte så bra. Därför tar vi en filmkväll, jag och Andreas. Vi har hyrt tre filmer, dock har jag starka föraningar om att jag kommer somna under den sista.. Vi valde en varsin och sedan den sista valde vi tillsammans. Gissa vilken som är min?

Ingen vanlig torsdag

Jag startade denna uuunderbara torsdag med en välförtjänt sovmorgon. Lyckades efter mycket om och men slita mig upp och ta tag i dagen. Åkte ner på stan där jag mötte upp Sara och Challe för lunch på mitt favoritställe, Cupido. De har världens godaste sallad, man får själv välja vad man vill ha i den och det finns typ 30 olika saker att välja mellan. Eftersom jag inte hade något mer planerat idag, så bestämde vi att jag skulle följa med dem hem för att ha en riktigt myskväll. Så nu sitter jag här. Vi har käkat tacos och druckit lite vin (jag drack dock cider) och nu kikar vi på landskampen. Senare blir det en massa filmtittande tills ögonen faller ihop; vi är ju alla LEDIGA i morgon! Då blir det även en massa party (mer om det i morgon). Ha en grym kväll!

My life's back

 Sophia Bush  as Brooke and  Austin Nichols  as Julian on   One Tree Hill   from the episode

Trots att jag älskar julen och allt vad det innebär, så är det en sak som jag inte alls gillar; alla tv-seriers juluppehåll! Det var över en månad sedan det kom nya avsnitt, men igår kom nya av 90210 och Gossip girl, idag One tree Hill och på fredag Vampire Diaries. Jag brukar sällan hinna kolla på dessa specifika dagar, så det brukar bli ett marathon i slutet på veckan, och det har jag saknat!


Tuesday



Sitter och väntar på att Sara ska komma hit och göra mig sällskap. Hade en föreläsning från 10-12, sen har jag inte gjort något speciellt.. Ätit lite brunch och bara jäst. Ikväll är det dags för träning igen och jag ska även försöka boka in några fler pass denna vecka, så att jag kommer igång på riktigt. Dessutom har jag en jäkla massa plugg som måste bli klart.. Vi går så fort fram i grammatiken så jag har svårt att få grepp om allt. Får ta och plocka fram övningsboken och träna lite så att det sitter. Sen har vi ett tal som ska hållas på måndag och jag är så himla nervööös.. Hjälp mig någon?

Men denna kväll blir pluggfri då den ska spenderas hos Sara och Charlie!


Kvällens film



Har kokat tevatten och ska prova min nya sort "maja gräddnos" som jag köpte på Tebutiken. Till det så kikar jag på Center stage - Turn it up och önskar att jag vore så duktig att dansa. Vad är det egentligen med dessa filmer som får en att fastna? Jag har alltid gillat dem..

En dag på sjön

















Ett par bilder från igår när vi var ute på sjön och gick jag, mamma, Filip, Olivia och kusin Emma. Det var helt vindstilla och jättehärligt att gå. Vi var ute i säkert 1,5h, så det var skönt att komma in och värma sig sen. Hoppas att det är lika bra väder när jag åker hem nästa gång, så blir det kanske en favorit i repris?

Andreas dag



För exakt 20år sedan föddes denna underbara pojke och det är jag så otroligt glad för. Han är så fin, omtänksam och smittar alltid av sig med sin glädje. Jag har aldrig tråkigt med honom och vi kan berätta allt för varandra.

Grattis på födelsedagen underbara du, hoppas att dagen har vart bra. Jag skulle göra vad som helst för att få vara hemma och fira med dig!<3

Tillbaka i Uppsala

Vid 5 imorse så masade sig jag och hjärtat upp ur sängen och packade ned det sista för att sedan åka in till stationen. Han åkte åt ett håll, och jag åt det andra. Väl hemma i Uppsala så var klockan halv 9, så då lade jag mig och sov i tre timmar innan jag gick upp igen. Då trodde jag att det var en ny dag, men det var det ju inte.. Håller på och fixar lite här hemma nu, innan jag ska iväg till skolan för en introduktion i kursen Stil, text & tal. Vad som sker ikväll, det visar sig.

Ha en bra dag!

The last time

Nu, mina vänner, ska vi se Barnaby i Morden i Midsomer för en sista gång. Sedan kommer det någon annan och tar över, och då blir sig serien aldrig lik. Vi har nyss avklarat solsidan, så nu blir det lite serösare. Det kommer upp lite bilder senare eller imorgon förresten, så håll utkik!

Välkommen lördag

Gud så skönt jag sov inatt! Somnade kring 12 och vaknde vid 11, så nu känner jag mig utvilad till max. Jag och mammi har precis kommit hem från en långpromenad nere på sjön. Det var så himla härligt (trots att det blåste en hel del) och hundarna älskar att få springa lösa. Önskar att jag hade tagit med mobilen så kunde ni ha fått sett några bilder..

Nu ska jag fixa iordning mig och sedan åka till ishallen för att kika när mina bröder spelar match och efter det bär det iväg hem till Andreas för att fika och fira hans födelsedag lite i förskott. Jag är ju inte är hemma när han fyller år på måndag. På kvällen ska vi nog bara ta det lugnt och kika på film. Mysdag. 

Thank god it's friday

Äntligen har vi kommit fram till slutet av veckan - det är fredag och om några timmar är det helg. Ska iväg till skolan strax och ha ett seminarium och när det är slut så går jag hem och packar det sista innan det bär av hem till Söderhamn. Det kommer bli en fullspäckad helg och jag har längtat så efter att få träffa alla. Låt skoldagen gå fort så jag kan hoppa på tåget och starta resan hemmåt! 


Igår


Vi åt skitgod mat på O'learys. Jag tog en chicken fajita burger, det var guacamole och massa gott på den.


Mina & Alexandra. Mysbelysning.


Rasmus & Linus. Fick tyvärr ingen bild på Rune & Trixie som sitter till vänster om mig.

Tack för en trevlig kväll allihopa (trots att det blev som det blev)!

Busy day

Vet ni? Idag var jag leeedig. Väldigt skönt måste jag säga, och jag har fått mycket gjort. Jag, Trixie och Alexandra sov hos mig inatt då det var meningen att vi skulle ut igår med några andra vänner, men ingenting gick som planerat.. Vi hade totalt glömt bort att det var nollning=alla nationer var fullproppade med folk. Så därför tog vi plan b och gick hem till Rune där vi spelade spel hela kvällen. Det vart bra ändå till slut, jag skrattade så att jag fick ont i magen!

Dagen har jag spenderat på stan där jag fixat några ärenden och även shoppat lite nödvändigheter. Har bokat tvättid kl. 8 ikväll, så nu håller jag på och funderar hur jag ska lägga upp det. Det är första gången jag ska tvätta här och tvättmaskinerna är annorlunda och jag fattar mig inte på torktumlare. Hm, får se hur det slutar. Förhoppningsvis krymper jag inga kläder eller får några missfärgade plagg.

Nu blir det lite käk, städning och sedan mys framför tv:n.


Jane Austen



Jag har alltid älskat filmen Stolthet och Fördom, som är baserad på Jane Austens roman. Den är så himla fin och jag blir helt tagen varje gång jag ser den. Undrar om det kan ha och göra med att den utspelar sig på 1800-talet? Jag vet i alla fall att den fascinerar mig och jag får alltid en sådan underbar känsla när jag sett den. Det går liksom inte att beskriva. Nu har jag bestämt mig för att ta mig an ett av hennes andra verk, Förnuft och Känsla. Den verkar lika fin den, och desutom är rollistan fylld med bra skådespelare. Lovar att ge er en recension sen!

Trött?

Hmm, det blev inte riktigt som planerat. Lyckades såklart somna framför tv:n runt ett och sov i 3h(!) så det blev inge tvättning. Nu är jag huuur pigg som helst och redo för träning, men kommer jag kunna sova ikväll?

Hela dagen fri

Jäklar vad det tog emot imorse när jag gick upp.. Är inte van vid att börja kring åtta. Men jag lyckades komma iväg och tog mig en mysig promenad till skolan där vi hade en föreläsning om ordklasser. Så himla mycket att hålla redan på, men om jag nöter och nöter så ska det nog sitta. Slutade sedan vid tio och traskade hem. Nu har jag ju hela dagen kvar? Ska försöka mig på att tvätta lite och kanske ta en sväng ner på stan innan det är träning klockan 18.00. Men först ska jag läsa lite och kika på tv. Mys-morgon. Det bästa av allt är att vi går de här tiderna för det mesta.


You just gotta ignite, the light, and let it shine



Katy Perry - Firework

Den här låten har kanske världens finaste budskap?

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow




Det blir inte alltid som man tänkt sig

När ska jag lära mig? När ska jag sluta oroa mig i onödan? Det tar ju bara en massa onödig energi att vara orolig över sådant som inte behövs. Dagen gick ju galant och jag känner mig så sjukt exalterad inför vårterminen! Vi ska som sagt börja med kursen språkets struktur och även stil, text och tal. Läraren i den förstnämnda kursen verkar helt underbar. Hon försöker lära känna oss studenter (knäpper bilder för att lära sig våra namn, antecknar när vi presenterar oss och småpratar), vilket ingen av mina tidigare lärare på universitetet gjort. Vi fick även lära känna varandra inom gruppen och läraren bjöd på frukt (haha). Det verkar vara en härlig grupp och jag tror att det kommer fungera jättebra. Nu ska jag verkligen anstränga mig och studera flitigt. Vi har inte alls mycket schemalagd tid, så jag får se till att göra mycket hemma. Imorgon startar det på riktigt med en föreläsning. I'm ready.

Time to sleep?

Tumblr_lf52860vhl1qf36h3o1_500_large
källa

Nu ska jag krypa ned i min varma säng och sova. Min mage pirrar och gör mig smått nervös. Det kommer ordna sig, eller hur? Alla måste ju känna lika, menar jag. Alexandra har dessutom lunch samtidigt som mig, så vi ska mötas upp då. Känns skönt att äta med någon jag känner. Ni ska få en fin redogörelse av min första dag imorgon, promise. 

Slutligen vill jag bara slänga iväg en puss till alla fina vänner (varenda en!), min pojk, min släkt och min underbara familj. Vad vore jag utan er?

PUSS


Premiär



Nu hörrni, ska jag ladda upp med grönsaker och dipp och spendera resten av kvällen framför tv:n. Det är ju premiär av Solsidan och efteråt så är det Morden i Midsomer

Jag kom hem kring fem-tiden idag, det blev en lång vistelse hos mina vänner. Jag och frida var så trötta igår efter all god mat och prat så vi stannade kvar över natten och åkte hem idag eftermiddag. Har haft en helt underbar helg och jag är så himla glaaad! Ska ta och använda denna energi imorgon när vårterminen börjar. Jag ska ha registrering samt min första lektion i språkets struktur. Jag kommer alltså börja med grammatik... Är dessutom nervös eftersom jag inte känner någon och måste starta om på ruta ett. Kommer sakna alla mina grymma klassisar! Men det löser sig nog, det gör det alltid. Kommer bara bli jobbigt i början när allt är så nytt, men sedan rullar det på.

Nu ska jag fixa käk, missa inte programmen för sjutton!!


Saturday


Från igår. Rasmus, Lars, Alexandra och Jag. Natalia är fotograf!

När klockan ringde imorse 09.00 så ville jag bara slänga den i väggen. Det kändes som om jag sovit högst 2h under hela natten.. Men jag masade mig upp och gjorde i ordning frukost år mig och Alexandra (som sov här inatt) och sedan begav vi oss till stationen där jag vinkade av henne. Igår var vi ut ett par stycken och firade att tentan var gjord och att vårterminen börjar på måndag. Vi hade en jätterolig kväll och tiden bara flög förbi! När klockan blev ett så stängde Värmlands och vi gick hela vägen hem i klackskor. Snacka om att det var skööönt at sova sen. 

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag får finbesök av Sara och Charlie. Ska plocka ihop lite, dammsuga och lite sådär. Tur att det kommer folk så man får en anledning till att städa, haha. Efter de har kikat på rummet så ska vi hem till dem där vi ska äta god middag och bara myyysa. Det kan jag behöva en dag som denna. Dessutom är det första gången jag ska dit efter jullovet, så det ska bli jättekul.

Hoppas att alla får en trevlig lördag så hörs vi senare!

 

 


På begäran






(obs, kassa bilder tagna med min iPhone)

Det är många som har frågat efter bilder på rummet, så här kommer några! Glömde dock att ta bilder på andra sidan, men där står en tv, garderob och ett skrivbord. Sen finns det även en hall och en toalett. Jag tycker i alla fall att det är supermysigt, men det kommer bli ännu bättre när det kommer upp tavlor på väggarna. Sängen kan man dra ut så att det blir som en dubbelsäng. Jag brukar dra ut den fast jag sover själv, haha. Lyxigt.


I'm going backwards through time at the speed of light



Robyn - Indestructible

Today was a good day

Idag var en sådan dag som kändes bra. Jag har inte gjort något speciellt, men ändå kändes det som om allt föll på plats. Det är som jag säger, det är bara att ge allt lite tid så löser det sig alltid. Hoppas att känslan håller i sig nu!

Hade i alla fall ett seminarium om könsmässiga förhållanden som var så tråkigt att jag höll på att somna, och sedan en informationsföreläsning inför hemtentan imorgon. Ahhhh, nervöst! Tentan kommer ut 09.00 och ska vara inlämnad på fredag 12.00. Ska bli väldigt intressant och se hur det går. Jag ska iväg till skolan och göra den med massa andra från klassen, känns bättre än att sitta hemma ensam. Kan behöva inspiration, och dessutom vet jag att jag kommer ägna mig åt andra (roligare) saker om jag sitter här.

Ska även försöka kolla igenom litteraturen nu och se vilka som hör till respektive kategorier. Jag tror att det blir lättare att komma åt informationen om jag har lite koll på saker och ting. Det blev inte mycket gjort på jullovet..


Nu är det dags!

Hej på er!
Glömde nämna att skolan startade igen igår, och att det känns skönt att vara tillbaka. Dock saknar jag motivation till det mesta, men den kommer nog så småningom. Får ge det lite tid, det tar ett tag att komma in i rytmen igen.. Imorse så sov jag tyvärr över seminariet (jag säger ju att min säng är underbar!), men jag stack iväg och mötte upp lite vänner för en lång lunch och en vända på stan. Nu sitter jag hemma och vilar lite innan jag ska iväg på årets första träningspass! Jag har så jäkla mycket överskottsenergi och har dessutom kommit på att jag mår bättre när jag håller mig sysselsatt än när jag sitter här hemma och gör ingenting.. Man tänker för mycket när man är själv. Känner mig faktiskt grymt taggad att få röra på mig, det ska bli roligt.


I wish that I was stronger, I'd separate the waves



Hurts - The Water

Åh, så fin låt. Jag känner mig lite nere, känns som att jag skulle behöva muntras upp..

Morden i Midsomer



Ni missar väl inte Morden i Midsomer kl 21.00 på ettan? Det är ett av mina favoritprogram, så jag sitter i alla fall bänkad!

Saknad

Har nyss sagt hejdå till Andreas på tågstationen. Det känns, ärligt talat, helt förjävligt. Vi har haft en underbar helg tillsammans, gårdagen bjöd på bio och massa mys och idag tog vi en lång sovmorgon och låg och gosade. Det är omöjligt att gå upp ur min nya säng, den är helt fantastisk. Dessutom har jag nytt täcke och kudde, så det kan inte bli bättre. Nu har jag tänt en massa ljus och ska plugga lite innan jag ska kika på tv. Det märks att någon fattas här.. Längtar redan tills vi träffas igen. Det är jobbigt, men det går!

Love



le love

Mysdag

Herregud, vad trött jag var igår kväll! Vi höll på hela dagen, från 09-02.. Snacka om att det var skönt att sova sen. Rummet blev i alla fall jättefint, precis som jag vill ha det. Jag känner på mig att jag kommer trivas här, och det är det som är viktigast. Andreas stannar kvar här i helgen, så vi har nyss gjort i ordning oss och ska iväg till IKEA en snabbis igen, och stan. Sen ikväll blir det bio! Tror att vi ska se Tron Legacy 3D. Känns skönt att ha honom här de första dagarna, så att jag slipper känna mig ensam. På måndag börjar skolan igen och det ska bli så himla roligt att få träffa mina tokiga vänner igen. Jag har sakant dem!


Nu är det dags att åka, hoppas ni får en fin dag!

Dags för flytt!

Good morning sunshines! Idag är det dagen D, dagen då jag "officiellt" flyttar till Uppsala. Är uppe med tuppen och ska snart sätta mig i bilen och åka iväg. Första stoppet blir lägenheten där vi lastar ur all packning, sedan blir det ett x antal vändor till IKEA. Känner på mig att det kommer bli en lååång (men rolig!) dag. Vi hörs senare ikväll, då kanske ni vill se en bild eller två?

Min present



Idag har jag fått min födelsedagspresent av Elin: Bio och middag på kina! Som ni kanske märkt så älskar jag bio, och dessutom kinamat. Så det var en oslagbar kombination! Vi åt även friterad banan med glass till efterrätt, hur gott som helst. Kan inte fatta att jag inte har vart på kinarestaurangen i Söderhamn innan.. Skandal. Filmen vi såg var The Tourist, med Johnny Depp och Angelina Jolie i huvudrollerna. Den var riktigt bra, rekommenderar den till er. 

Tack så mycket gumman, det var så himla gulligt av dig!<3

Stress, stress, stress

iHola Amigos! (ja, i spanskan har man ett bakåtvänt utropstecken framför utrop).
Hur mås det? Jag mår bra, fantastiskt bra. Dock känner jag en inre stress mest hela tiden. Det finns så mycket som jag vill göra, men med flytten och allt så blir det ont om tid till roligheter och mer tid till att packa och fixa. Det tar mycket längre tid än vad jag trodde, jag har så sjukt mycket saker! Men nu så är nästan hela rummet tomt och kartongerna är fyllda. Imorgon ska det flyttas. Jag får med mig bra flytthjälp, så det ska nog lösa sig.

Igår var det en grym kväll förresten. Bilder kommer så småningom! Dock är det censur på vissa...




Bra dag!

Idag har det vart en sådan dag då allt bara känts underbart. Jag tog en tur till Uppsala och hämtade nycklarna till det nya rummet och lade in lite grejer. Även om jag åkte helt själv så var det mysigt. Invigde dessutom systemet där jag handlade lite smått och gott tills ikväll. Tanten i kassan verkade lycklig när hon tittade på mitt leg och utbrast: "Åh, första 91:an!". Jag bara flinade som ett litet barn.

Nu ska jag vila mig en stund, man bli trött av att köra bil en hel dag. Sen ska jag börja fixa mig inför kvällen då jag och brudarna ska iväg på tranan. Det bästa av allt är att de har 25:an, dvs ALLT kostar 25 kronor!

Thoughts.

Tumblr_lef74fbomw1qff6teo1_400_large
weheartit

Är det inte konstigt vilka tankar som kan dyka upp när man ligger sömnlös en kväll? När pojkvännen har somnat och man bara ligger och tittar på honom medan han tar sina djupa andetag och man undrar hur just han kunde bli din. Hur fin han är och hur bra han får dig att må. Hur man kommer att tänka på vilka som finns där för dig när det gäller och vilka som inte gör det. Vilka fina vänner det finns och vikten av att ha en sådan underbar familj.

Jag brukar även tänka på hur mitt liv ser ut och blicka framåt mot de mål som jag vill uppnå. Hur jag ska få mitt liv att bli precis om jag vill att det ska vara, hur det ska vara på topp. Jag har så himla många drömmar, och jag blir så ledsen när de känns så långt borta. Jag säger inte att de är omöjliga, för de är de inte. Jag kan göra vad jag vill, om jag vill. Det gäller bara att kämpa. Så därför smider jag planer inför 2011, ett år som jag har höga förväntningar på. Ibland går det inte som man hade tänkt sig, då gäller det att tänka om. Jag vägrar se hinder, jag ser nya vägar. Huvudsaken är att vägarna leder till samma mål.

Så även om jag känner mig nere på botten och är mer förvirrad än någonsin just nu, så vet jag att jag kan fixa det här. Jag är så laddad och jag vet att allt kommer bli bra till slut. Det blir det alltid. Jag får se till att njuta av vägen dit och ha tålamod. Jag kommer nå dit jag vill!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Kände bara att jag ville skriva av mig. Jag har så blandade känslor inom mig, jag måste få lite perspektiv på saker och ting. Imorgon kommer glada Angelica tillbaka igen. Det gör hon alltid. Men ibland måste jag bara få vara jag.


My day



Idag fyller jag år, 20år. Dagen har vart helt underbar och jag kan inte fatta att jag har sådan underbar släkt och vänner. Ni betyder allt för mig. Tusen tack för alla gratulationer!

A monkey needs to dance, so do you.






Räddaren i nöden



Donken till frukost och chips, gurka och dipp fram emot kvällskvisten. Det finns nog en anledning till att gräddfilen var slut i hela söderhamn. Vi fick nöja oss med creme fraiche blandat med lite fil. Det går ju inte att äta chips utan dipp; då blir det ju bara chips..

Vinst





Som vi jublade när vi satte canadensarna på plats! Sverige är på G.


New years eve

472405-7-1293884393891_large
weheartit

"Jag minns 2010 som om det vore igår".

Gud sådan underbar kväll jag hade igår, den var fantastisk på alla sätt och vis! Vi startade med att åka lite skridskor i ishallen på förmiddagen. Vi var ett gäng som lirade lite hockey/bandy och bara jäste. Det var underbart att stå på isen igen, det var första gången denna säsong. Längtar tillbaka till då jag spelade.. Vi körde i alla fall på i tre timmar för att sedan åka hem och ladda om inför kvällen.

Hos Elin var vi ett par stycken som åt middag bestående av fläskfilé, potatisklyftor, beasås och god sallad. Mätta och belåtna började vi korka upp och inväntade resten av gästerna. Det vart en hus fullproppat med bra människor som förgyllde stämningen och det blev en massa skratt och härligheter. Vi gladde oss åt att Sverige vann mot Canada på straffar, dansade till grym musik, pratade, tokade oss och kring tolvslaget gick vi ut och skålade in det nya året. En massa kramar, lyckoönskningar och en nyårskyss av min älskling.

Efteråt gick vi in där festen fortsatte ett tag till innan jag, nöjd och belåten, tog min pojk i handen och gick hem.

Tusen tack till alla fina vänner som gjorde kvällen så bra. Jag är så otroligt tacksam att jag har er!

RSS 2.0