Nattblogg

Åh, jag skulle ha bloggat för flera timmar sedan, men jag glömde helt bort det.. Idag så har i alla fall hemmafrun vart i farten igen! Det blev både snickerskakor och kärleksmums. Det börjar arta sig, hörrni. Sedan har jag även fikat med Sara och Elin samtidigt som vi planerade inför morgondagen. Det är ju nyårsafton! Eller vänta, det är ju idag.. Jösses. En massa trevligheter ska det bjudas på i alla fall, det kan jag intyga. Vad vi ska göra får ni veta imorgon. Strax ska jag krypa ned med min älskling och soooova, för nu ska banne mig den här förkylningen BORT.

Sjukis



Jag hade rätt, förkylningen har slagit ut. Jag är helt orkeslös, hostar och kan inte sova ordentligt. Men aldrig att det ska hejda mig från att partaja på fredag! Jag botar min förkylning med hostmedicin, alvedon, godis och en massa tjejfilmer. Har fått tag på en del som jag aldrig sett förut (kors i taket), så jag är jätteglad. För tillfället kikar jag på Love Wrecked med Amanda Bynes, en äkta tjejfilm. Det gillar vi.

DEN LEVER!




Min älskling, min iPhone 4, har vaknat till liv. Efter ca 6 dagar i dvala har den nu valt att återuppstå. Det var helt sjukt, för jag skulle bara ta ut simkortet eftersom jag skulle skicka in den på lagning, men då lyser den upp och Andreas utbrister: DEN LEVER! Jag hamnade i chocktillstånd, men lyckades sätta i laddaren, och nu är den som vanligt igen. Dock återstår frågan: vad hände?


Hundvakt



Jag och Andreas är hemma hos mig och ska stanna här hela dagen eftersom vi är hundvakt åt mina små vovvar. Resten av familjen är ute och åker, så det är klart att vi ställer upp och passar de små sötnosarna. Vi har vart ute och gått och nu ska vi strax kika lite på film, kommer nog bli en hel del sådana under dagen, då jag inte känner mig så pigg. En förkyning nu är inte så passande med nyår, födelsedag och allt som kommer.. Håller tummarna för att jag hinner bli frisk!!

Igår var jag på bio med Andreas, Elin, Sara och Charlie. Vi såg den nya Narnia-filmen och den var huuur bra som helst. Över förväntan måste jag säga! Dessutom var det lite häftigt med 3D. Tror det var första gången jag såg det på bio.. Grymt var det i alla fall.


Annandag jul

God dag. Vi är insnöade här hemma.. Sitter och myser i morgonrock framför tv:n efter en grym kväll igår. Vi var ut på stadt där det vankades fest och jag hade fantastiskt roligt med alla vänner, och det var speciellt trevligt att träffa de som man inte sett på länge. Dessutom hängde Elin med, trots att hon skulle upp och jobba igen vid 05.15. Alla var med och det var underbart! Idag ska vi nog bara ta det lugnt, jag och hjärtat. Kika på lite film och bara myyyysa.

Förresten, jag sitter och skriver på min julklapp, en minidator som jag fick av mamma och pappa. Grymt lämplig och jag älskar den. Kommer vara perfekt att ha under föreläsningarna!

God Jul!

Tänkte bara önska er alla en god jul och hoppas att ni haft en mysig dag med god mat, familj, släkt och en massa snö. Jag har haft en underbar dag, och än är den inte slut. Vi ska mysa i soffan och äta ris a lá malta samt en hel drös med godis!

Ps. Min iPhone är stendöd, så jag har inte kunnat skicka sms eller få några. Den ska in på lagning så fort som möjligt!

Julfilmer

Nu ni, ska ni få en massa bra tips. Tips på fina, söta, roliga och stämningsfulla julfilmer.

Love Actually


A Christmas Carol


The Holiday


Sunes Jul


Polarexpressen


Ett päron till farsa firar jul


Skarpsynt



I. Can. See.
Var till optikern igår eftersom jag tyckte att min syn hade försämrats en aning. Det visade sig att den inte var lite, utan rejält mycket sämre. Innan hade jag -0.75 på mina linser, nu har jag -1.25. Helt sjukt! Inte undra på att jag sitter och kisar under föreläsningarna. Har nyss provat mina nya och jag ser helt fantastiskt bra. Det är en helt ny värld här ute.

Recept; Morotskaka



Här kommer receptet på min absoluta favorit; morotskakan.

Ingredienser (ca 20 bitar):

4 st ägg
4 dl Socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter

Glasyr:

200g philadelphiaost
300g (3,3 dl)  florsocker
150g smör
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Riv morötterna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.

5. Häll i smeten i en långpanna. Man kan bröa formen, men jag använder bakplåtspapper.

6. Grädda långt ner i ugnen i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.

7. Blanda ingredienserna till glasyren och vispa med en elvisp tills det blir fluffigt.

8. Bred ut glasyren över kakan och skär bitar i önskad storlek.

9. Ät och njut.

Tips!
Dekorera gärna med någon frukt, t.ex. physalis.

Ett stort grattis!



Till min underbara vän, Sara, som fyller 20år idag! Nej, 19år var det ju visst.. Hoppas att du får en fantastisk dag med allt du kan önska dig. På lördag ska vi ut och fira, och det är bäst att du laddar redan nu! <3


Dan, före dan, före dopparedan



Två dar kvar, kan ni fatta? Det är helt sjukt vad fort tiden går. Det är heller ingen tvekan om att någon där uppe har planer på att ge oss en rejäl vit jul iår. Det vräker ner flingor. Nu får det faktiskt ta och vara nog, vi har snö så det räcker och blir över. Undrar hur det ska gå när jag ska ut i ovädret och köra.. Ska in till stan och möta upp Elin för att äta lite lunch och även hämta ut mina nya linser. Jag ska se igen!!!

The ugly truth







En konversation som jag och Trixie hade förra veckan innan lunchdags. Här är sanningen om mitt riktiga jag. Tänkte att det var dags att ni fick se den sidan av mig med..


Julhets

Det är alltid så himla mycket som ska hinnas med innan jul; städning, pyntning, bakning, matlagning, fixa gran, köpa julklappar, slå in julklappar, skicka julkort och mycket, mycket mer. Iår har jag vart ledig ett bra tag innan jul, så jag har försökt hjälpt till så gott det går för att avlasta mammi och pappi som jobbar och har sig. Idag har jag dammat här hemma, som man (läs jag) gör typ max 2ggr om året.. sen har vi köpt gran som ska pyntas och i samma veva ska vi fram med resten av julsakerna. Det blir troligen idag, så då återstår bara inhandling av mat samt bakning. Det kan vi väl få ihop på 3 dar?

Dock måste vuinog städa lite till eftersom det är vi som är host för årets julafton. Det ska bli så mysigt att ha hela släkten här på besök! Jag har alltid, sedan jag var liten, uppskattat julen då alla samlas och umgås. Det gäller att inte stirra sig blind på alla måsten, utan se det fina i det hela. Att umgås med de vi tycker om. Då blir allt så mycket lättare och dessutom mår man bättre.

The Sorcerer's Apprentice



En film för er som, liksom jag, älskar fantasyfimer. Det var väl inte den bästa jag sett (jämfört med Harry Potter), men den är helt klart sevärd. En bra handling och Nicholas Cage i en av huvudrollerna. Bara det gör ju halva filmen. Han passar bäst i äventyrsfilmer där han får vara i sin naturliga miljö. Nu låter jag som värsta filmrecensenten, haha. Men nog har jag sett en del filmer allt..

And so it was sunday again

Tumblr_ldiyanenb91qfwxaeo1_500_large
källa

På senare tid har jag börjat gilla söndagar skarpt. De är alltid så jäsiga, vare sig man är bakis eller ej. Min söndag har gått åt till att städa, kika på hockey (som vanligt), äta middag med min man och svärisarna för att sedan mysa i soffan framför "Trollkarlens lärling" med Andreas. Vi låg och gosade i soffan och åt godis. Vi har knappt hunnit umgås något sedan jag kom hem, då han har vart upptagen med annat, men ikväll fick vi äntligen myyysa. Nu ska jag strax sova så att jag orkar gå upp 05.30 imorgon då jag ska ta bussen hem..

Sov gott! 

Lördagsmys

Jag vet, det är bara en massa mys för tillfället. Men så är det ju lov och snart jul, så det är välförtjänt. Idag har jag bakat lite till, samt kikat på brorsornas match mot Leksand. De vann nätt och jämt med 4-3, en jäkligt spännande match! Efteråt vart det kalas för hela slanten och mina bakverk var mycket uppskattade (som tur var..). Nu har vi kikat på Robinsonfinalen och strax börjar en film på 3:an som verkar helt ok. Välkommen till familjen tror jag den hette.

Hoppas ni haft en bra lördag! 

Fredagsmys



Med lite hemmagjord pizza i magen intar jag och mammi soffan för lite mys. Pappa jobbar och mina bröder vill inte mysa med oss (???). Jag får i alla fall ha min godispåse ifred.. Lite senare kommer det rulla in en stilig kille som har vart på hockeymatch. Så himla gosigt att sova med honom, har redan blivit bortskämd med sällskap varje natt. Jag har verkligen börjat uppskatta tiden hemma med nära och kära, det kan nog bero på att jag bor borta största deken av veckorna. Dessutom är det snart dags för jul, så det kan vara de känslorna som spökar.

The Chronicles of Narnia - Voyage of The Dawn Treader



Nu i mellandagarna har den 3:e Narnia-filmen premiär och självklart ska jag iväg och se den. Har sett de två första filmerna, så det vore knepigt om jag inte såg denna. Tycker att de är så himla mysiga och jag älskar alla filmer i det här stuket. Visst verkar den väl bra?

Mamma

Idag fyller världens bästa mamma år! Stort grattis till henne! Dock är hon på jobbet, så hon har inte fått sina presenter ännu. Det blir kanske lite fika idag med, men kalas är det dags för imorgon. Jag ska snart ut på en promanad med vovvarna och sedan ska jag slå till stort och baka morotskaka. Vilken duktig dotter jag har blivit, eller hur? Bakar och står i sig. Haha, tänkt att man kan känna sig stolt över något så litet..

Nu är det jul igen i både slott och koja



Just D - Nu är det jul igen

Känn stämningen!!

Bakar

Jag har intagit köket för bakning. Min mor fyller år imorgon, så det behövs lite fika till kalaset. Hade tänkt få till lite kolakaor och nougatkakor i alla fall. Kan lägga ut recept sen om ni vill? Jag har satt på spotify på högsta volym och ute faller det stora flingor. Julmys.

Flytt

Om några timmar kommer Andreas och troligen några vänner ner hit och hämtar hem mig och allt mitt pick och pack. I'm movin home. I alla fall för en månad, sedan är det dags för inflyttning i min lägenhet. Längtar!

Och förresten, jag måste bara säga:
JAG HAR JULLOV.

Dagens planer

Imorse när jag satt på tåget kom jag att tänka på att det var sista gången jag åkte till Uppsala i år. Det känns på ett vis tråkigt, men det ska bli skönt med en paus från allt plugg. Även om min hjärna tog jullov för en veckan sedan. Minst. Vad ska man då göra sista kvällen innan hemfärd? Jo, köra ett sista pass Pump It med min partner Sara och sedan en sleepover hos henne och Charlie. Kanonbra!

Jag har även inhandlat de sista julklapparna idag. Fick dessutom agera tomte åt några av mina nära eftersom jag bor i en stad som har ett litet större utbud än Söderhamn, haha. Men det gör inget, för jag tycker att det är så roligt. Åh, jag vill ha jul nu!


Luccegasque


Möttes av en alldeles fantastisk fin Hälsingegård gjord av pepparkaksdeg.


Mina bordsvänner; Charlie och Sara.


Fick med Fridis på en bild. Hon hamnade i andra änden av rummet.. Jag kunde inte ens vinka till henne:(

 
People.


Fin dukning.


Min plats.


GH's egenbrygda öl (det fanns en hälsinger och en gästriker). Tydligen ska nationen delas nästa år och man måste välja om man är hälsinge eller gästrike. Hm, svårt val.



Humöret var på topp!


Min fina frisyr.


Förrätt. Glömde ta kort på resten.. Var väl upptagen med att äta tror jag.


Gos.


Lucia kom på besök.


Det bjöds på dans.



Det var en grym kväll som dock slutade rätt tidigt eftersom man blir väldigt trött av att äta fyrarättersmiddag, sjunga en massa och skåla stup i kvarten. Det är mycket att tänka på, men jag kommer nog lära mig till slut. Får se till att gå på några gasquer då och då, så sitter det.

Julfin

Har haft fullt upp i helgen, därav min dåliga uppdatering. För tillfället befinner jag mig hemma hos min pojkvän och försöker mig på en ansträngning till att plugga. Det går inge vidare. Det känns verkligen att jag har tagit lov för längesedan.. Jag börjar tappa stinget! I förmiddags var jag över till grannen och fixade håret. Hanna är bäst. Hon färgade utväxten, gjorde slingor och klippte lite. Känns skönt att vara lite fin nu innan jul.


Lördag 11:e december

Morning everyone. Jag kan nog säga att jag är skapligt trött idag, trots att jag var hemma runt 1. Det var en jättetrevlig kväll i alla fall, och jag åt så att jag storknade. Det sjöngs en massa i tid och otid och skålades åt alla håll och kanter. Jag hade sådan jäkla tur att jag hamnade vid samma bord som Sara och Charlie, så jag kunde titta hur de gjorde.

Nu håller jag på och packar lite och ska sedan ta bussen in till stan för att kika lite innan jag tar tåget hem till söderhamn. Ska bli underbart att få träffa min pojk igen!

Finally it's friday

Vad skönt att vakna och känna att det är fredag. Äntligen! Ikväll är det nämligen dags för gasque. Luccegasquen på gästrike-hälsinge nation, min nation. Jag är en stolt hälsing! Jag har aldrig vart på en gasque förut, men mina vänner säger att det är jättetrevligt. Tydligen är det viktigt att man är uppklädd och skålar rätt. Man har en bordsherre och man ska skåla med honom först eller något. Måste kolla upp det så att jag inte gör bort mig.. Jag ska iväg och skriva kontrakt på min lägenhet och sedan beger jag mig till Frida där jag ska fixa i ordning mig innan vi ger oss iväg. Ska bli så himla roligt!


Addicted







Jag är fast. Det här är mitt liv för tillfället. Är in säkert 1000 gånger om dagen och kollar så att maten räcker, fixar ny mat och dekorerar. Mitt råd till er, oss emellan: BÖRJA INTE SPELA TINY CHEF FÖR iPHONE! Ok? Nu kan ni inte komma och säga att jag inte varnade er.

Legend of The Guardians: The Owls of Ga hoole



Hur mysig verkar inte den här filmen? Åh, jag vill se den. Nu.

Yesterday


Jag vaknade hemma hos Sara & Challe. Sara var morgontrött, så vi sket i att åka in med det tidiga tåget. Busigt.


Charlie googlade på hur "how to tie a tie" och fann det han sökte. Vad skulle man göra utan internet?


På kvällen blev det monopolspelande. Jag vann, överlägset såklart... (eller inte).


Grabbarna, Rune & Linus.


Alex med sin snygga frisyr!


Bankens pengar?


Mina pengar?


Let's pump it


(1kg? Småpotatis. Jag kör på minst 10kg. På varje sida.)


Veckans träningsschema:

tisdag: Pump it

onsdag: Step up

torsdag: Pilates

Oh, yes. Det är dags att göra ett sista ryck innan det är jullov och flera mils avstånd till gymmet. Kommer nog få abstinens efter någon vecka, men det kan jag bota med en promenad. Tänk att jag skulle tycka att det är så roligt att träna på gym. Det hade jag inte trott för något år sedan..

Min dag

Idag, den 7:e december, så är det min dag. Och alla andra Angelicor's, såklart. Angelica betyder den änglalika på latin, och romarna använde det som ett mansnamn (?). Jag gillar mitt namn, även om det kan tyckas bli lite för långt ibland. Tur att mina vänner har en del smeknamn som de kallar mig för.


Äntligen!!

Ni skulle bara veta hur länge jag väntat på att få skriva det här:

JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET!

Igår väcktes jag av ett telefonsamtal som bekräftade att jag fått ett eget studentrum på studentvägen här i Uppsala. Det är ett förstahandskontrakt, vilket känns underbart. Jag kan alltså bo där hur länge jag vill, ingen mer press på att söka lägenheter eller känna oro över att inte ha någonstans att bo. 

Den 3:e januari får jag nycklarna och efter det är det bara att komma och hälsa på!


Family all together, presents piled high



Mitt favoritband, The Killers, har släppt en ny singel. Den här gången är det en jullåt. Hur fin som helst och inte i det vanliga stuket som jullåtar brukar vara. Älskar den.

The killers - Boots

Det finaste jag vet..

Tumblr_lb6j80ntd11qbq5uoo1_500_large
källa

Är att bli väckt mitt i natten av en underbar pojk som ler mot mig och säger:
"jag längtar så himla mycket tills jag flyttar till Uppsala".
Det gör mig så glad att det värmer i hjärtat.


Söndag 5:e december

God morgon!
Idag är det söndag och jag ska försöka återhämta mig efter en perfekt helg. I fredags var jag i Avesta hos Trixie med Alexandra och Elisabet. Där åt vi en massa god mat, drack drinkar, spelade spel och tokade oss som vanligt. En riktigt lyckad kväll som ni kommer att få se bilder från sen. Igår var jag på julbord med Andreas och resten på hans jobb. Första gången någonsin som jag åt på Axmar, ett riktigt populärt ställe som verkligen levde upp till sitt rykte. Så jäkla gott var det! Jag kan lova att min mage var nöjd efter det..

Nu ska jag äta frukost och sedan kila över till Elin för en massa söndagsmyyyys.

Happyface



Jag är glad. Det är nämligen fem avsnitt av One Tree Hill som jag inte sett ännu. Ska kika igenom så många jag hinner innan jag drar iväg till Göteborgs för att ta en öl (jag dricker inte öl, men det låter så mycket bättre att säga så) med trevligt folk. En bra avslutning på en bra dag.


Det här med dialekter

Waaah, vad trött jag är. Hade världens tråkigaste föreläsare idag. Jag måste erkänna att jag endast lyssnade med ett halvt öra och satt i andra tankar medan han pratade. Det var ingen bra start på dagen, vilket resulterar i mitt trötthet nu. Efter föreläsningen så satt jag och några vänner och käkade lunch i ett par timmar. Det var lika flummigt som det brukar vara, med extra mobbning av min dialekt. Jag fattar inte, de klagar på min dialekt när vissa inte kan säga R och några använder konstiga uttryck. Så reagerar de på att jag prater, duscher, hopper, lover och slapper. Konstiga människor. Jag som talar perfekt svenska.


Julstämning



Staden är fylld med fina ljusslingor, vilket gör att julkänslorna börjar komma krypande..

När det inte går som man vill





Vårt tåg blev inställt igår. Det var inte snöstorm. Det var inte en massa tågmöten. Det var ett spår som hade gått sönder så de kunde bara köra på en sida. Detta gjorde oss väldigt upprörda. Vi hade ju stressat ihjäl oss efter träningen för att hinna med bussen till stationen och sedan sprungit den sista biten. Vad fick vi för det? Inget. Så då fanns det inget att göra förutom att tröstäta. Vi slog till på en nachotallrik som gick på 99:-. Utan dricka. Men, så gott det var.


December



Wow, det är redan december. Min favoritmånad! Jag älskar all snö, ljusslingor och framförallt julen. Innan vi hinner blinka så är det 24:e december. Gud vad jag längtar. Det märks verkligen att vinterna har kommit, tågen är försenade och temperaturen är nere på -19 (!). Jag ska ta på mig min fetaste jacka och bege mig till skolan för kursintroduktion och föreläsning. Kommer inte vara hemma förrän 18.00.. 

Hoppas ni får en fin dag! 

RSS 2.0