Hufvudstaden

Jajamen, som rubriken lyder så befinner jag mig i vår vackra huvudstad. Vi håller på och lagar tacos, jag, Andreas och Charlie, medan Sara och Elin hämtar Sanna på flygplatsen. Ikväll blir det en myskväll med några glas vin och imorgon ska vi shoppa loss. Det blir nog ett besök i Kistagallerian istället för stan skulle jag tro. Är så glad att få komma iväg lite och fira att jag lyckades skicka in en anständig hemtenta. Håll tummarna för att jag får godkänt?

Hoppas ni får en grym kväll!

Hej!

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innnan jag kilar ner till stationen för att åka till Sara och Challe. Jag ska spendera kvällen hos dem med god middag och massa mys. Kommer även få sällskap av världens finaste, eftersom han jobbat in morgondagens jobbtimmar! Wiho! Vi ska nämligen iväg på äventyr imorgon som sträcker sig över hela helgen, men det får ni höra mer om då.

Pusshej! 

3/4



Nu så har jag satt sista punkten på uppgift 2 (jag tog frågorna i omvänd ordning), så nu återstår bara fråga nummer 1. Den lämnar jag, som planerat, till imorgon. Kanske börjar lite smått ikväll, det beror på om jag får motivation.. Känns så skönt att jag börjar se slutet på tentan. Fast det är såklart lite småfix kvar;) Nu ska jag äta pannkakor till middag, sedan blir det en efterlängtad promenad med peppmusik i öronen!

Rise and shine

Men god morgon på er!
Fick ett abrubt uppvaknande imorse när det plingade på dörren och vaktmästaren ville in och byta filtret i elementet. Då var det bara att kliva upp och skynda att klä på sig. Sen var jag ju vaken och tyckte inte att det var någon idé att lägga sig och sova igen.

Gissa vad jag ska göra idag? Helt rätt, skriva hemtenta. Har som mål att hinna med två frågor i alla fall, så tar jag den sista imorgon och jäser på fredag. Det låter som en bra plan. Vädret är inte lika fint idag, det ser kallt och blåsigt ut, så jag har inget emot att sitta inne.

Hoppas ni får en roligare dag!

Cute



Köpte den här ringen på H&M när vi var i Gävle i helgen. Vet inte om det föreställer en kanin eller råtta, men himla söt är den i alla fall!


Keep on writing


Utanför mitt fönster just nu.

Det är så vackert väder ute - och här sitter jag. Har suttit ett bra tag och funderat ut i vilken ände jag skulle börja. Till slut valde jag att ta fjärde frågan först eftersom jag kände mig ganska säker på den. Det tar tid, men resultatet blir förhoppningsvis bra. Tänk, för några månader sedan så visste jag inte en vad en hemtenta var. Nu vet jag hur man refererar till litteraturen på rätt sätt och jag kan skriva om texter till mina egna ord. Jag har utvecklas på alla plan sedan jag flyttade hemifrån och började plugga. Och till hösten ska jag förhoppningsvis bredda vingarna ytterligare. Det känns läskigt, men det ska bli spännande. Jag har skickat in ansökan inför ht -11 och jag känner mig helnöjd. Vill dock inte säga för mycket innan jag bestämt mig till 100%, jag är en person som kan ändra mig över en natt. Hittills känns det i alla fall som om jag har hittat rätt. Det gäller bara att hålla tummarna för att jag blir antagen!


Återhämtning

Var i skolan på förmiddagen och hämtade hemtentan samt gjorde lite textanalys. Var perfekt att få träna lite på det, då första frågan i tentan går ut på att analysera en text. Det är fyra frågor och jag tror att jag har ganska bra koll på var jag ska placera kurslitteraturen. Tentan ska vara inne på fredag eftermiddag, så jag funderar på att vänta med att börja skriva tills imorgon. Jag är fortfarande sjuk och mår sämre nu eftersom det var en sådan fullspäckad helg med sena nätter och lite sömn. Så kvällen går åt till vila för att sedan vakna upp imorgon redo att skriva!

Uppis

Efter en låång resa så är jag tillbaka i Uppsala. Känns skönt, men jag saknar redan min familj. Antar att det är såhär det kommer bli ett tag framöver - åka fram och tillbaka. Det fixar jag, det återstår bara två(!) månader innan terminen är slut. Det blir en lugn kväll nu för att ladda inför morgondagen då hemtenatan lämnas ut...


En härlig vårdag



Helt underbart att vakna upp till det fina vädret som är ute! Det finns ingen anledning till att stanna hemma, så därför tar jag, Andreas, Hanna och Anton en tur till Gävle för att kika lite. Efteråt har Hanna lovat att klippa och färga mitt hår, äntligen! Det har jag längtat efter. Har en föraning om att det kommer bli en grym dag idag, då jag även har planer att se fram emot ikväll:)

God morgon!

Har vart uppe ett tag och packat ihop allt som jag behöver i helgen. Ska ju hem till Söderhamn! Men först en tur till skolan. Är fortfarande sjuk, men det är inte lika illa som igår. Tror att det vart klokt av mig att vila.

Hoppas ni får en underbar dag!

Home is wherever I'm with you



Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home


Repeat. Repeat. Repeat. Repeat!

Sjuk



Vaknade upp imorse och mådde väldigt dåligt, men jag tog mig upp och gick till skolan en snabbis. Nu är jag hemma igen och ska lägga mig i sängen och vila. Blir nog inte mycket mer än så idag..

Off the map


Ikväll är det premiär av Greys anatomy 21.00 och efter har Off the map premiär, en ny serie i samma anda som Greys. Ska spana in den och se om den är något att ha. Fast jag tycker i princip att alla sjukhusserier är bra. Ska ni titta?


A home







Har äntligen fått upp lapman som jag fick i födelsedagspresent av svärisarna. Visst är den väl hur fin som helst? Den passar dessutom utmärkt med resen av inredningen i rummet. Jag är helt kär i den!

Den är öppen

Har suttit och kikat på potentiella utbildningar hela förmiddagen. Igår öppnades nämligen ansökningen inför ht-11 på studera.nu. Jag har länge vetat att jag vill byta, men är inte helt säker på VAD jag vill byta till. Så det är problemet för tillfället. Självklart har jag några utbildningar jag väljer mellan, men det är inte helt rätt att välja en av dem. Sedan finns det ju massor av andra som verkar roliga och intressanta, men som kanske inte passar mig. Åh, jag tror jag behöver hjälp. Ansökningen stänger den 15/4 så jag har fram tills dess på mig att bestämma.

Har vart ledig idag, men det känns knappt. Jag går ju aldrig i skolan så det är ju inte sådan stor skillnad jämfört med andra dagar. Jag hoppas att det blir mer schemalagd tid till hösten, för jag orkar inte bara sitta hemma. Det är meningen att jag ska plugga, men helt ärligt, hur många studerar hemma 8h om dagen? Ingen. Kanske om det är inför en tenta, men inte annars. Jag har i alla fall pluggat och även hunnit med ett pass step. Jag verkligen älskar step.

Nu blir det dusch och mat!

Ensam igen



Jag har nyss kommit hem från gymmet där jag körde ett pass pump. Jag hade redan blivit van att få se Andreas när jag kommer in genom dörren, men nu så var det tomt. Jag får vara ensam ikväll.. Har faktiskt börjat tröttna på att bo ensam, även om det är rätt så befriande ibland. Jag vill ha sällskap!

Nu ska jag inte sörja över detta, utan jag blickar framåt till sommaren då jag flyttar hem igen och till hösten får jag förhoppningsvis med mig en grabb till Uppis! Sen ska jag ju hem till S-hamn redan i helgen och träffa alla.

Vad händer nu då? Jo, det är ju premiär av Desperate housewifes ikväll och jag sitter såklart bänkad. Till det så ska jag mumsa på mango och passionsfrukt. Så jäkla gott, och det stillar faktiskt sötsuget. Ett tips till er som också vill ha något att tugga på framför tv:n på kvällarna. Imorgon är jag ledig, så jag kan lägga mig när jag vill ikväll, yes!

Ny vecka

Nu är det måndag igen och nya tag! Har vart i skolan på förmiddagen och gått igenom de sista texterna. Det är bara en vecka kvar tills hemtentan delas ut och jag är lite nervös.. Men det ska nog ordna sig, bara jag får tag i den sista kurslitteraturen. Andreas är fortfarande kvar här och jag har fått tagit hand om honom lite då han är sjuk, stackarn. Hoppas att han blir piggare snart. Det blir en lugn kväll nu och jag ska försöka få lite läsning gjord och så ska vi kika klart på filmerna som vi hyrde igår.   


Sovdags

Nu ska jag krypa ned i sängen och sova. Jag är så glad, för jag får inte sova ensam då min älskling är på besök! Vi har hyrt film och haft riktigt söndagsmys. Gud så jag längtar tills vi alltid får ha det såhär<3

Sunday

Fick världens bästa start denna morgon då jag, mamma och Andreas gick på en promenad i skogen med hundarna. Det är +7 grader ute och solen skiner, så det var väldigt varmt och jag var nog lite överklädd med täckbyxor och allt, haha.

Igår myste vi hemma med melodifestivalen och tacos. Vi hade besök av faster och kusinerna och det var så trevligt att umgås allihopa. När de åkte hem kring 11-tiden så skulle jag och A ta en "snabb" tur till Nadia där det var fest och kolla läget lite, men vi blev nog kvar där till halv 3 eller något pga några orsaker.. Det blir inte alltid som man tänkt sig om jag ska säga så;) Jag tyckte i alla fall att det var så roligt att träffa alla vänner som jag saknat!

Det blir hemfärd till Uppsala redan idag, då jag har fått ett gratis tåg/busskort av UL som jag tänker utnyttja. SKönt att vakna upp hemma i sängen imorgon med och slippa åka med 06.25-tåget.

Får se om jag bjuder på några bilder från festen igår, jag måste bara få personernas godkännande, hehe.

It's friday

Åh, vilken underbar dag! Solen skiner ute och jag ska åka hem till Söderhamn och träffa min familj. Det finns alltid så mycket jag vill göra när jag kommer hem, hinna träffa alla, men det är så svårt. Jag får ta det lite pö om pö så att jag hinner med alla. Det blir knappt om tid när man är hemma i 2-3 dar. Denna helg ska jag umgås med familjen, andreas, faster+kusiner och fira lillebror som fyllt 16år. Det ska bli skönt med en lugn helg. Nu ska jag packa och fixa i ordning mig innan det är dags att gå ner på stan.

Hoppas ni får en fin dag!

The adjustment bureau



Här är en av alla filmer som jag vill se just nu. Kritikerna kallar den "Bourne meets Inception" och det låter ju precis som en som skulle passa mig. Det är massor av bra filmer som går på bio/har premiär i år. Jag har bockat av Black Swan och 127 timmar (som var grym!!) så nu återstår denna, King's speech och några fler. Ska nog inte vara så svårt att övertala älskling att följa med och se denna film. Vi älskar att gå på bio båda två.

Egentid



Det känns så konstigt att inte ha ett dugg planerat och ingenting att plugga tills imorgon. Jag vet liksom inte vad jag ska göra av all fritid.. Är så himla sugen på att ta en långpromenad, men det bara vräker ned blötsnö så jag tror jag hoppar över det. Får hoppas att det blir bättre senare. Ska i alla fall kila iväg till affären och handla lite gott till ikväll. Jag ska laga fajitas till middag, kika på film och bara umgås med mig själv. Myspys. Tog även tag i städningen här hemma tidigare, vilket resulterade i ett skinande rum. Lika bra att få det gjort innan det bär iväg norrut imorgon. Nu kallar Gossip Girl!

Off to school

Här sitter jag och är tröttis och förbereder mig inför dagens seminarium. Vi ska diskutera instuderingsfrågorna och efteråt ska jag skriva en paruppgift med en klasskompis. Är nog hemma kring två igen och har dagen fri. Känns nice. Jag har också en känsla av att det kommer bli en bra dag idag! 


Min onsdag



Imorse tog jag ordet sovmorgon till en ny nivå när jag sov till kl.1! Helt sjukt. Det värsta var att jag inte vaknade av mig själv, utan det var Sara som fick väcka mig, haha. Tror visst att jag var lite trött? Vi satt och jäste lite framför tv:n innan vi tog en tripp till gymmet och körde ett pass Step. Hur skönt som helst, men jag har dock träningsvärk sedan igår.. Efteråt var jag tvungen gå ner på stan och köpa boken som jag inte kunde hitta på biblan, så nu ska jag ta och svara på lite instuderingsfrågor och läsa lite texter. Tänk vad fort dagen (och veckan) har gått. Snart är det äntligen helg!

Not without my walkingshoes


Mina nya träningsskor, ett par Reebok easytone. Älskar dem! Hoppas att de funkar så bra som alla säger.

Nu promenerar jag iväg till gymmet för att möta upp Sara och köra ett Pump-pass. Taggad!
Resten av kvällen blir det en massa mys i Örbyhus.

Ledig dag



God morgon på er!
Har vart vaken i 2 timmar redan och bara myst här hemma. Alex stack iväg till skolan runt 10 så då tyckte jag att jag lika gärna kunda gå upp. Idag är jag ledig och har inga planer alls på förmiddagen. Ska nog snöra på mig mina nya träningsskor och ta en powerwalk och även fixa lite kurslitteratur som jag inte har ännu. Känns skönt att kunna göra lite vad jag vill. Men först - frulle!


Måndag

Skönt att sluta tidigt idag, gå hem och sätta sig framför tv:n och äta frukost i lugn och ro. Jag hatar att slänga i mig frukosten innan skolan på morgonen, så jag väntar hellre tills jag slutar eller tills det blir lunch. Tur att jag oftast börjar sent;)

Vid två ska jag möta upp Alexandra och tillbringa dagen med henne och Rasmus. Vi ska ha ett Harry Potter-marathon. Mysigt! Det är så roligt, för Alex kan verkligen varenda replik i alla filmer, så hon sitter och säger dem för sig själv. Jag har lyckats få henne att trappa ned till Snapes repliker, så det funkar bra, haha. Efter ett tag så märker jag inte ens av att hon pratar.. Det var längesedan vi sågs nu allihopa, så det ska bli roligt att träffa dem igen!




Just nu



Söndagsmyser för fullt!
Älskar mina fina tulpaner som jag fick av hjärtat <3

Underbara helg



Underbara, underbara helg. Lördagen startades med en brakfrukost på gärstrike-hälsinge nation och slutade hemma hos Sara och Charlie i Örbyhus. Vad som hände där emellan ska vi inte prata om.. Där vart det party med ett stort P och en massa häng. Längesedan det var en hemmafest (eller hemma fest som vissa skulle skriva. Jag är allergisk mot särskrivningar. Kom bara och tänka på det, hehe). Såhär dagen efter tog vi en fika på Coffehouse by George hela gänget och sedan åkte jag, Andreas, Sara och Charlie ut till Gränby och kikade i köpcentret. Mys! 

Nu är det extra tomt i mitt korridorsrum, så jag ska ta lite sällskap av tjejerna i Sex and the city. Det funkar alltid. Imorgon är det skola 8-10 som gäller! 


Friday night with my baby


Jag fick ett blodsockeranfall mitt under dagen och blev en diva (som i snickersreklamen, ni vet?) och var därför tvungen att stoppa i mig en twix för att inte bryta ihop. Lågt blodsocker är inte att leka med, vänner.

Jag har haft världens mysigaste dag! Andreas kom till Uppsala vid 1-tiden och sedan dess har vi vart i farten. Vi kikade runt på b.la. IKEA där jag köpte nya blommor som ska ersätta de vissna som just nu pryder mitt fönster.. Hjärtat slog äntligen till på ett Xbox 360 och även en ny bil. En rikig jäsig en som vi ska ta en kvällstur i senare. Men först bio! Vi ska se Sanctum, velade mellan den och 127 timmar, men den här är nog maffigare att se på bio i och med att det är 3D.

Hoppas ni får en fin kväll!

Spring



Fick hem dessa, som jag beställt, för någon vecka sedan. Det var mina favoritskor förra året, vilket gjorde de blev lite slitna. Så jag beställde ett par nya nu som förhopningsvis håller ett tag. Att ha dessa liggandes hemma gör bara att jag längtar till våren ännu mer. Det är ju mars nu, så det kan inte vara så långt kvar tycker jag:)

Nu tar vi helg!



Haha, viket skämt. Vi ska nog inte prata om hur tentan gick, jag skrev på det jag kunde och chansade vilt på resten. Det kan gå hur som helst. Jag var klar efter 1,5h, så det blev en tidig helg! Nu ska jag fixa i ordning lite här hemma innan min älskling kommer på besök. Ska bli så mysigt att ha honom här. Det känns lite tomt att inte ha något att plugga. Vad ska jag göra nu liksom? Kanske njuta av friheten och ta mig tid att läsa lite ur min nya bok (Paganinikontraktet)? Så får det bli.

Ha en underbar fredag my friends! 

Duktig

Nu så lägger jag ned pluggandet för idag. Det går inte att få in så mycket dagen innan, men jag har i alla fall gjort några övningar så att jag fick repetera lite av ordklasserna och satsanalysen. Fattar äntligen det här med bisatser, men annat är det men fonetiken och semantiken.. Ni fattar säkert inte vad jag pratar om, så nu ger vi oss. Jag har inga förväntningar inför morgondagen, jag går dit för att få den gjord så att jag kan slappna av och njuta av den underbara helgen som kommer.

Jag känner mig i alla fall grymt duktig nu. Jag och Sara körde ett pass pilates och sedan tog vi en springtur efteråt. Det var så himla skööönt! Den här veckan har jag verkligen kommit igång med tränandet, har tränat/tagit powerwalks nästan varje dag.

Förresten så är pilates verkligen att rekommendera. Man får en sådan avslappnad känsla efteråt. Det är ett ganska jobbigt pass, på grund av att man ska hålla koll på andningen och spänna bålen, men annars är det bara skönt för kroppen. Det bästa är att man får avslappning på slutet.. Jag höll på att somna, haha. 

Nu ska jag käka mango (min nya last!!) och kolla på SATC innan det är sovdags.
Wish me luck tomorrow!

Vår

Åh, det är våår ute! Eller, det är i alla fall plusgrader och solen skiner. Jag önskar att det inte kommer någon mer snö nu och att vi går mot ljusare tider. Här sitter jag och pluggar i vanlig ordning, men jag ska ha kvällen fri sedan och vila hjärnan lite. Ska rappa på lite nu tills jag ska iväg och träna pilates och gå på promenad med Sara. Frisk luft är perfekt när man ska plugga. Jag vill ha helg nu, för den kommer bli grym!

Black Swan



Har vart sugen att se den här filmen jättelänge, och igår så bestämde vi oss för att ta tag i det. Jag visste att den skulle vara lite psyko och otäck, men det var värre än väntat. Herregud vad rädd jag var! Jag och Sara satt och kramade kuddarna och spelade spel på mobilen samtidigt för att slippa se. Haha! Fy vad jag hatar sådana filmer. Eller hat-älskar kanske man ska utrycka det. Jag vet inte ens om jag tyckte att den var bra eller ej, fundera fortfarande på det. En sak är då säker; Natalie Portman förtjänar verkligen sin Oscar som hon vann för bästa kvinnliga huvudroll.

Se den och hör gärna av er om ni tyckte den var bra/dålig, så kanske jag kan bestämma mig med..

P-L-U-G-G

Som rubriken lyder, så är det plugg som gäller hela dagen idag. Har dock hunnit med en välbehövd städning i rummet och senare blir det träning. Annars så är det jag och böckerna som umgås. Yippie!

RSS 2.0