Myskväll



Efter träningen ikväll så vankas det mys hos goa vänner. Det har utlovas god mat och sovplats. Jag har inte vart där på länge, så det ska bli riktigt trevligt!

You make me happy



Jag saknar Andreas. Självklart så gör jag det jämt när han inte är här, men idag så är det extremt. Inte känns det bättre när jag vet att vi inte syns förrän på lördag. Men det är värt all väntan, för han är den bästa jag vet.

Dubbelliv

Imorse packade jag väskan och tog tåget till Uppsala igen. Ibland känns det lite som om jag lever ett dubbelliv, att jag är delad i två halvor där den ena hör hemma i Söderhamn och den andra i Uppsala. Det är faktiskt lite jobbigt att ha den känslan. Jag skulle vilja hitta en lägenhet och bokföra mig i här så att jag kan kalla det för mitt hem och när jag är i Söderhamn så "hälsar jag bara på". Dock lär det väl ta sin tid, men jag har bra tålamod.

Just nu håller jag på och fryser ihjäl, så jag ska krypa ned i sängen och kika på lite serier fram tills klockan slår fem, då jag ska iväg och träna Pump It. Läääängtar!

Motivation sökes

Jag har ingen motivation. Och har man inte det så fungerar det inte att sitta och skriva sida efter sida. Så i hopp om att motivationen skall hitta tillbaka till mig så passar jag på och myser. Låg och sov 2h mitt på dagen eftersom jag var så fruktansvärt illamående. Det var meningen att jag skulle fika med Elin (som jag sett fram emot), men jag kunde inte ta mig ur sängen.. Nu känner jag mig lite piggare, så vi ska kika på Toy story 3 här hemma och till den dricker vi glögg och äter pepparkakor. Julmys.

Måndag igen

Det är måndag och här sitter jag iklädd i mysbyxor och sockor. Jag är ledig och jag vet minst en grabb som är ganska så avundsjuk på det. Lediga dagar ska egentligen utnyttjas till max, men jag är väldigt seg i starten. Har i alla fall vart hos tandläkaren och även lånat böcker på biblioteket. Mer än så har jag inte uträttat ännu.

Vad jag behöver göra:

Skriva på min PM
Damma och fixa på rummet
Hänga tvätt
Gå på promenad

Vad jag gör:

Kollar på värdelösa serier på TV
Sitter inne på internet
Leker med hundarna inomhus
Längtar tills helgen


Kalas







Min kusin Emma fyllde år i tisdags, så idag var vi bjudna på kalas. Ja, jag säger kalas. Min mamma tycker att det låter töntigt, och att "födelsedagsfika" är mer passande. Men jag gillar kalas. Det låter trevligare. Hur som helst så bjöds det på en massa gott fika och bra sällskap. Min släkt är lite tokig, men jag gillar den!

Favourites



Mina absoluta favoritskor just nu. De i mitten kommer från Nelly och de andra är från H&M.
Visst är de väl fina?

Snöstorm



Det var inte lätta att ta sig hem i ovädret som var igår.. Men som tur var så körde Andreas så försiktigt att vi kom hem helskinnade. Det gjorde ingenting att vi kom hem lite senare än vad vi annars hade. Jag tycker det är mysigt att åka bil och leka DJ i passagerarsätet, hehe.

Söndagsmys

I fredags natt fick jag besök av min pojk. Vi hade ett uppdrag att uträtta under lördagen - nämligen julklappsshopping! Uppsala kan vara den perfekta staden för detta mission, så vi strosade runt ett par timmar och lyckades inhandla nästan alla julklappar. Jättemysigt var det, speciellt med alla lampor som de satt upp i stan och julmusiken som flödade ur högtalarna i butikerna.

Idag är det söndag och vi är hemma i lilla Söderhamn. Lite senare blir det kalas, men mer än så är inte bestämt. Skönt att ha dagen öppen.


I've had the time of my life



Black eyed peas - The time (dirty bit)

Jag vill ut och dansa!

Front page

Tumblr_lcgzt8addo1qe2gkko1_500_large
källa

Jag har lyckats gjort klart framsidan till min PM. Sedan tog det bara stopp. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva, mitt huvud vimlar av tankar och jag kan inte hitta rätt bland dem. Kanske vore det bäst att läsa lite och fortsätta senare, se om det går vägen då. Nu funkar det inte i alla fall. Jag sitter bara och stirrar på markören som blinkar och som inte rör sig frammåt. Det brukar alltid flyta på när jag sätter fingrarna på tangenterna, idéerna brukar poppar upp allt eftersom. Vad hände?

Friday again

Gud vilken rolig kväll jag hade igår! Och som man får sota för det nu dagen efter.. Vi var ett gäng som gick en sväng till göteborgs nation där det sjöngs kareoke (dock ställde jag inte upp med min ljuva sångröst) och när de stängde drog vi vidare till smålands. När klockan började närma sig 02.00 kom vi på att det var torsdag och att inga bussar går så sent, så det blev till att beställa en taxi. Sköt att få skjuts ända fram till dörren!

Idag är det så fredag och det ska bli spännande och se vad den har att erbjuda. Ska strax bege mig ner på stan för lite ärenden och sedan  blir det PM-skrivande så länge som jag orkar.


Torsdag 25:e november


Såhär roligt har vi när vi "pluggar"..

Redan torsdag, vart tog veckan vägen? Fort går det i alla fall. Varför är jag uppe så tidigt denna snöiga morgon? Jo, jag ska iväg till skolan för ett seminarium där vi ska lära oss hur man skriver ett PM. Kan vara bra, för jag har nänligen ingen aning. Hoppas att det inte är för avancerat.. Det ska vara inlämnat på tisdag, så jag har tid på mig. Efter skolan ska jag följa med en vän till IKEA och frammåt kvällningen tror jag att det blir ett besök på en nation. Det är ju den 25:e, så då kan man passa på!


Beställt


Det var kärlek vid första ögonkastet. Snart är de mina! Är dock lite orolig för klackhöjden som ligger på 13cm.. Ska bli spännande och se om de fungerar att gå i.

Tv-night

PM:et kan kasta sig i väggen, för idag är det onsdag. Det betyder Greys Anatomy och Nikita på kanal 5. Då kommer jag sitta bänkad framför tv:n, men innan ska jag stilla samvetet genom att läsa lite kurslitteratur. Även om min motivation är lika med noll. Gjorde en beställning från Nelly nyss, för att bli lite gladare. Jag tror det hjälpte. Ni ska få se vad det var sen!


Off to school

Nu sticker jag till skolan och pluggar. Får mer gjort där än om jag sitter hemma. Efteråt blir det ett efterlängtat Step-pass! Får se hur det går nu när min träningspartner är ute och reser. Få försöka peppa mig själv.




Lost


Tumblr_lc72fbazsw1qcuj6ko1_400_large
källa

Nu ska jag sova. Är inte alls på topp, jag känner mig så förvirrad. Som om mina tankar far runt i huvudet och jag kan inte få stopp på dem.
Hur kan något som kändes så rätt plötsligt kännas helt fel?

Efter ett samtal med min kärlek så känner jag mig aningen bättre. Han får mig alltid på andra tankar.

Tisdag 23:e november

20.10 var jag innanför dörren efter en fullspäckad dag. Tog tåget som gick 09.26 från Söderhamn, satt i skolan från 11.00-16.20, åkte hem en snabbis och lämnade alla mina saker, tränade Pump it mellan 18.00-18.55, åkte och handlade i en 45min och tog sedan bussen hem. En lång, men givande, dag! Det var i alla fall skönt att vara tillbaka i skolan och träffa alla igen.

Nu har jag lagat en god middag och ska strax hoppa in i duschen så att jag hinner se Desperate Housewifes. Ska bli så skönt med en varm dusch efter att ha vart ute i skitvädret. Det snöar inte, men det blåser iskallt! Och inte lite heller. Tror jag höll på att blåsa bort där ett tag.  

Vill även ge ett stort Grattis till min söta kusin Emma som fyller 13år idag, eftersom jag vet att hon brukar kika in här! Hoppas du haft en bra dag gummsan.

Red Riding Hood



Innan bion började i lördags så visades den här trailern och jag fastnade för den direkt! Det är en nyinspelning av Rödluvan, med en helt annan story än den vi känner till. Det är samma regissör som har gjort Twilight-serien så den har ungefär samma stuk som de filmerna. Antar att det var därför jag gillade trailern.. Hur som helst så har "Red Riding Hood" prämiär i mars och jag lägtar tills dess. Visst verkar den spännande?

Godkänd

Jag har ju glömt att berätta att jag blev Godkänd på min tenta som jag gjorde i slutet av oktober! Detta betyder också att jag är godkänd i kursen "Förskolans och skolans samhällsuppdrag". Jag blev helt chockad. Hade ju redan anmält mig till omtentan i januari.. Tänk hur allt kan bli. Glad blev jag då i alla fall!!

Lunch



Recept:

1 Banan
1 Äpple
1 Päron
1 Clementin

Klart!

Promenad







Promenad med min älsklingar. Tycker att sista bilden blev grymt söt! Lyckades verkligen fånga ögonblicket.

Monday

ÄNTLIGEN fungerar internet! Jag höll på och bli tokig där ett tag. Men nu så.

Idag är jag leeeedig, så jäkla skönt. Har vart ute med hundarna, hängt tvätt och nu ska jag sätta mig och läsa lite ur en bok samt renskriva mina VFU-uppgifter. Det är så härligt väder ute, så jag fick en massor av ny energi när jag var ute och gick.

After work



Bild från i fredags när vi var på After work på O'learys. Elin är en hårt arbetande kvinna, medan jag räknar in min VFU som jobb denna gång. Mest som en ursäkt, haha. Hade i alla fall en väldigt trevlig kväll <3.

Vinterland






Det är officiellt vinter i Hälsingland. Visst är det väl himla fint?

Nattblogg

God kväll! Eller snarare god natt. Säger man så?

Hur som helst så är det en väldigt sen uppdatering och jag håller i skrivandets stund på och somnar på tangentbordet. Inte kul. Får ta och masa mig till sängen, kan tänka mig att det är aningen bekvämare.

Jag har haft en väldigt bra helg hittils! Igår var jag och Elin ut på After Work och tog oss en drink. Det var vi och 35-plusarna, men vad gjorde det? Vi hade det mysigt och pratade om allt och inget. Det är underskattat att gå ut och "ta en drink". Det borde man göra oftre.

Idag har jag och min kärlek haft en heldag tillsammans. Vi kikade på brorsornas hockeymatch, käkade tacos hos svärisarna, kikade på Harry Potter och när vi kom hem så var 3/4 av familjen Nilsson här som vi umgicks med.

Nu är det en nöjd tjej som går och lägger sig. Det är så himla underbart att ha sovsällskap. Fast bara om han håller sig på sin sida och inte buttar ner mig. Då går det bra.



Hemfärd

Strax kommer min kära vän Elin och hämtar upp mig och sedan bär det av hemmåt!

Fredag 19:e november

Idag är det fredag och äntligen börjar veckan komma till sitt slut. Jag har min sista VFU-dag idag och efter den så gör vi helg! Det känns tråkigt att lämna skolan och gå tillbaka till allt plugg, men det ska samtidigt bli skönt att träffa alla mina vänner igen. Jag har saknat dem.

Senare ikväll så kommer min privata chaufför och hämtar upp mig i Uppsala och skjutsar mig till Söderhamn där jag ska spendera helgen. Känner på mig att det kommer bli en kanonhelg. Jag vill träffa min familj och alla vänner. Ska se om jag kan pussla ihop det på något bra sätt. Det brukar alltid lösa sig.

Nu ska jag göra mig redo för en ny, härlig dag.



Bokat



På lördag smäller det!
Nu börjar nedräkningen..

Mys



Så himla härligt med höst. Tända ljus, te i mängder, varma kläder och bra filmer. Nu ska jag ha en riktig myskväll! Känner mig lite nere, vilket troligen beror på att jag är trött. Så därför passar det perfekt med en dag för mig själv.

Torsdag 18:e november



Jag luktar klor. Linserna svider och jag kan inte andas riktigt. Detta är resultatet av en heldag på badhuset med barnen. De lekte och lekte och lekte lite till. Sen simmade de och lekte igen. Hur sjutton orkar de? Det är som om de har något extra inbyggt batteri som börjar fungera när kroppen har slut på sina egna krafter. Jag vet inte hur, men jag är trött efter en dag i badhuset utan att ha tagit ett enda simtag.. Antar att det är jobbigt att vara på sin vakt hela tiden och försöka hålla koll att alla elever är okej. Känner mig som en duktig fröken, för alla barnen verkade nöjda. Det är ju det som är huvudsaken. 


Onsdag 17:e november

Känslan som spred sig i kroppen när jag satte nyckeln i låset går inte att beskriva. Äntligen var jag hemma. Det har vart en lång dag med temat "Alla olika, alla lika", och jag har följt en 5:a. Vi har arbetat kring ämnen som invandring, rasism, flyktingshantering mm. Väldigt intressant och givande för eleverna. Jag tycker att temadagar är ett bra sätt att arbeta med viktiga ämnen i skolan som behöver betonas extra mycket. Jag fick dessutom ha högläsning (som ingår i VFU-uppgifterna), och det gick jättebra. Jag blir bara säkrare och säkrare ju fler gånger jag får öva.

När eleverna fick sluta så var det dags för oss lärare att gå på det ena mötet efter det andra. Möte med kamratstödjarna, arbetslagsmöte och ett möte som kretsade kring betyg och bedömning. Man kan säga att jag får smaka på lärarayrket denna vecka! Känns skönt att veta hur allt fungerar och vad jag har att vänta mig.

Nu ska jag laga mat för att sedan bosätta mig i soffan där jag ska stanna hela kvällen. Det är jag värd.


Think


bildkälla

What a day!

Jag har inte gått vilse eller något, jag har bara vart alldeles för trött och upptagen för att sitta vid en dator idag. Det är helt sjukt hur ansträngande det är att vara ute på VFU! Även fast jag mest suttit och kollat på idag, då jag enbart var med på musiklektioner (jag är ingen hejjare på att stämma gitarrer eller föreläsa om populärmusikens historia), så är mitt huvud helt slut. Jag är inte van vid allt oljud och alla barn som härjar och leker med instrument. Men roligt var det, och framför allt intressant. Imorgon laddar jag för temadag!

Direkt efter jag slutade så åkte jag och tränade. Vi körde ett Pump-pass som var skitkul! Det var något som jag verkligen tyckte var roligt och som var lagomt jobbigt. Det var nästan så att jag kände hur musklerna växte när jag lyfte skivstången. Det ska vi garanterat göra om igen nästa vecka!

Jag tror nästan att jag ska lägga mig snart. Vore det inte skönt att vakna upp pigg och alert imorgon? Jo, det får bli så.

Sov gott alla!

Schema VFU

Måndag: 08.00-15.00 Idrottslektioner

Tisdag: 09.00-15.30 Musiklektioner

Onsdag: 8.30-17.00 Temadag

Torsdag: 08.00- Bad åk 5

Fredag: 08.15-14.30 Lektioner klass 5

Spännande vecka va? Ett schema fullspäckat med roligheter. Åh,vad jag älskar VFU!

Poweryoga

Hjulet

Idag så försökte jag och Sara variera träningen lite, så vi bokade in ett Poweryoga-pass
. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, kanske att det skulle vara lite som styrketräning blandat med andning.. Men där fick jag! För fy sjutton vad jobbigt det var, både fysiskt och psykiskt. Psykiskt eftersom jag var så dålig på det och kände mig ovig.. Men det ger väl med sig efter ett par gånger kan jag tänka mig. Det var långsamma, men jobbiga övningar som gjorde att hela kroppen värkte. Jag tror faktiskt att jag redan efter en gång har blivit smidigare. Dessutom känner jag mig lugn och avslappnad. Det här var något helt nytt för mig, men jag ska nog prova på det igen och jag rekommenderar det till er alla!

"Poweryoga är en kraftfull, svettig och fysisk yogaform
där man tränar med sin egen kroppsvikt i en kombination av rörelser, ställningar och andning. Utövandet genererar mycket värme och ökar uthållighet, definierar muskler, utvecklar fokuseringsförmåga och "bränner" bort giftiga toxiner och fria radikaler ur kroppen. Rörlighet och smidighet ökar och man släpper på stress och spänning runt leder och i muskler.


Målet är inte att bli så vig som möjligt utan att uppleva sin maximala kraft-, frihets- och vitalitetskänsla".

Positiva tankar



Jag hoppar av bussen och fäller upp det halvtrasiga paraplyet. Tidigare på dagen så snöade det så fint, så fint och julkänslorna kom krypandes. Men allt eftersom började det töa och flingorna förvandlades till droppar. Suck. Vem kan vara pigg i det här vädret? Vad finns det för bot? Något som alltid fungerar är en lång varm dusch följt av en helkväll framför en bra film med en kopp te och något gott bröd. Jag drömmer mig bort en stund för att senare upptäcka att jag inte är ledig ikväll. Jag har ett pass inbokat kl.18.oo. Suck. Men för att vara den positiva tjej jag är så intalar jag mig själv att det är något som behöver göras. För jag kan göra allt det jag drömde om efter träningen, och då kommer jag känna den känslan x100.



Måndag 15:e november

God morgon på er!
Visst är det väl härligt att gå upp såhär tidigt? Tycker ni inte? Nej, jag håller med. Jag är inte skapad för att gå upp tidigt. Dock är jag tvungen att trotsa detta och masa mig upp denna tid i en hel vecka. Jag ska nämligen ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning)! Det är något som jag sett fram emot lääänge, så det är värt mödan. Jag sak vara på en högstadieskola där jag ska vara med olika lärare varje dag. Hoppas att det blir lika bra som jag förväntat mig.



New


Fick dessa fina muggar av Andreas när vi var på IKEA igår. Hur fina som helst! Skulle kunna köpa allt som finns i deras nya serie SNÖA STJÄRNA. Jag hade turen att haffa åt mig de allra sista som fanns kvar.

Fikakungen





Min fikaätande pojkvän. Allt detta är hans, förutom morotskakan och colan som är mitt. Jag fattar aldrig hur han kan få i sig allting han vräker i sig. Vart tar det vägen liksom?

Dock är han världens underbaraste som bjöd mig på allting igår. Tack hjärtat! Det kunde inte ha vart en bättre dag <3.

Söndag 14:e november

Gud så mysigt det är att vakna upp och veta att Andreas är här. Man blir glad bara av att vakna!

Igår var det full rulle hela dagen, men himla roligt var det. Först hade vi en heldag på IKEA där vi gick och strosade lite. Helt sjukt att man kan gå där i flera timmar och bara kolla. Undrar hur det kommer att bli när vi väl ska dit och storhandla? Efter det så åkte vi hem med grejerna en snabbis för att sedan åka direkt tillbaka till stan igen. Där åt vi en skitgod middag på en kinarestaurant. De serverade middagsbuffé och vi åt som bara den.. Därefter begav vi oss till bion där vi såg The Social Network. Riktigt bra film som dock hade sina sega stunder. Men den rekommenderas!

Nu ska vi in till stan igen och kika i affärer. Observera KIKA. Det blir bara fönstershopping för oss..


Lördag 13:e november

God morgon!

Här sov vi ett bra tag innan vi gick upp och åt en brakfrukost med tända ljus. Min man kom hit sent inatt efter att han spelat match, och ska spendera resten av helgen här. Vi ska fira vår 3-årsdag lite och bara umgås. Alldeles strax ska vi ta en sväng på stan och ikväll blir det middag och bio. Perfekt lördag!


Masterchef



Här har vi min lyxvariant av studentmat. Det är min favoriträtt just nu, och när jag tycker om något så kan det hända att jag äter det lite, lite för ofta. Men gott är det.

Recept:
Schnitzel (jag kör på vegetarisk, tycker den är godare)
Bulgur
Salsasås, Axa Go Green Mexicana
Ruccola

Lätt som en plätt!

Sabotage



Jag gillar mina vänner. Jättemycket. Men när en av dem ALLTID ska förstöra mina kort genom att göra fula miner så blir jag arg. Dumma Sara! Frida ler och ser glad ut som vanligt, medan mongot ser ut som hon alltid gör.

Trots detta så hade vi en jättemysig eftermiddag. Det är så sällan vi lyckas få till det med våra scheman, men idag så. Vi satt och tog igen allt under ca 2,5h på Coffehouse By George. Jättemysigt ställe som dessutom har den bästa chailatten i stan (enligt mig).

Nu ska jag laga mat och gosa ned mig i soffan framför idol. Inatt får jag manligt besök. Det ni!

My day



Hittils har det vart en perfekt fredag, och jag hoppas att den kommer att fortsätta så. På seminariet lärde jag mig massor, sjukt bra lärare som hjälper alla att förstå bättre. Dessutom så är det alltid trevligt att plugga (läs: störa andra i biblioteket) med mina knäppa vänner. Vi kommer troligen bli bannlysta från biblioteket snart. Idag kom det fram en tjej som sade åt oss att vara tysta eftersom det var "verkligen skitjobbigt" när vi pratade. Jag som tyckte att jag viskade..

Fredag 12:e november

Välkommen du underbara fredag! Jag får alltid en sådan himla skön känsla i kroppen när jag vet att det börjar närma sig slutet av veckan. Jag får mer energi till att orka med skoldagen. Ännu bättre är det när man vet att det är en grym helg som väntar.

Denna fina fredag ska jag iväg till skolan och möta upp Trixie och Alex för att plugga klart allt innan seminariet som börjar 13.15. När det är slut ska jag ner på stan och möta upp Sara och Frida för en fika. Mys!

Men först frukost innan jag bär mig av.


Gossip Girl



Jag älskar Gossip Girl. Sitter just nu och kollar avsnitt efter avsnitt som jag missat. Att kika på serier är ett bra tidsfördriv. Tänkte bara tipsa om att ni kan se en massa olika serier på Channel 131.

Tröttis




Herregud, jag känner mig helt handlingsförlamad. Orkar ingenting. Dessutom håller ögonen på att åka ihop på mig redan, och klockan är bara 18.15. Illa! Det blir nog en helkväll hemma och bara ta det lugnt, sen tidig läggdags. Med lite ljus så blir allt lite roligare i alla fall.

Pluggpolare









Igår så stängde vi av tv:n under en timmes tid och koncertrerade oss på att plugga. Det är så jäkla roligt att vi tre studerar heeelt olika saker. Inte ens i närheten av varandra. Vad pluggar vi tror ni? Och vem pluggar vad?


Torsdag 11:e november

Hejsan!

Har nyss kommit hem från skolan där vi hade ett seminarium. Det var (tro det eller ej) väldigt givande. Känns som att jag har mer kött på benen inför PM:et som skall skrivas. Härligt. Igår var det en massa myspys och tv hela kvällen efter ett SKITJOBBIGT step-pass.. Men det ska kännas att man lever, så jag ska inte klaga. 

Åt en god Brunch tillsammans med tända ljus för en stund sedan. Höst=mys.




På önskelistan

SNÖA STJÄRNA Påslakan 1 örngott blå, vit Påslakanlängd: 200 cm Påslakanbredd: 150 cm Örngottslängd: 50 cm Örngottsbredd: 60 cm
NYPONROS Påslakan 1 örngott vit/blå Påslakanlängd: 200 cm Påslakanbredd: 150 cm Örngottslängd: 50 cm Örngottsbredd: 60 cm
Bild 1: SNÖA STJÄRNA
Bild 2: NYPONROS
Finns hos IKEA.

Det är som sagt snart jul och jag har redan snappat upp vad jag önskar mig. Nu för tiden är det mest nödvändiga saker som står skrivet, vilket troligen är ett tecken på att jag börjar bli gammal.. De här påslakanset:en vill jag ha! (Hoppas mamma läser..) Två av varje såklart, så att Andreas också får ett.

You're amazing just the way you are



Just the way you are - Bruno Mars

Time to build muscles

Nu sticker jag in till stan och möter upp Sara för ett Step-pass. Jag längtar efter att få svettas ut min överskottsenergi! Efteråt blir det mys hos henne.


Onsdag 10:e november

Morning people!

Jag sov så himla skönt imorse att jag inte kunde gå upp när klockan ringde, så jag sov några timmar extra. Tyckte att jag förtjänade det eftersom jag har en ledig dag och allt. Dock blir jag tvungen att läsa lite ur skolböckerna, men det ska nog gå fort. 

Det är PACKAT med snö ute. Har inte riktigt hunnit vant mig vid synen som jag får jag tittar ut genom fönstret, det kommer nog dröja ett tag. Men vackert är det, det finns något som lyser upp den mörka hösten.


Det är inte lätt att ta bilder i snöstorm kan jag säga..


På önskelistan

Åh, det finns så mycket fint hos Cocoo! Skulle kunna köpa alla deras ringar. Här är några av mina favoriter. Kan vara något att önska sig i julklapp kanske?


K-A-O-S

Imorse när jag åkte till skolan så snöade det lite ute, och jag blev lite smått exalterad. "Kul med snö", tänkte jag. Sedan satt vi inne i skolan ett par timmar för att sedan bege oss hem strax före fem. Jag, som är halvt norrlänning, trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle uppleva något sånt fruktansvärt KAOS. Bussen hann bara 20m innan den fastnade i backen och blev ståendes i 25min. Sedan åkte vi 5min och fastnade igen. Bilar körde fast och de verkade förvånade över att det snöade.. i november! Det fanns ingen bil med vinterdäck så långt ögat kunde nå. Vad är det med folket här? Som om det vore en nyhet att det kan snöa i november? Varje år händer det samma sak. Att de aldrig lär sig?

Imorgon hoppas jag att det är fixat så att lokaltrafiken fungerar som den ska, det är läskigt hur beroende man är av att allt går som planerat. Tur att jag inte ska till skolan!


Mysig snö


Mysig snö


KAOS


KAOS


Kettlebell



Idag ska jag och Sara köra Kettlebell. Har aldrig provat på det förut, men det verkar roligt. Man gör övningar med olika vikter, vilket ska göra det jobbigare. Hoppas att det inte är föör jobbigt bara, känns inte som att mina muskler kommer att klara det så bra.. Jag får väl köra med de lättaste vikterna till och börja med, haha.

Ni ska få en recension om hur det var sen! 

Tisdag 9:e november

Sitter på bussen påväg till Uppsala. Börjar inte förrän 14.15 då vi har en föreläsning, men innan ska jag hinna med ett pass på gymmet och även handla mat. Det är alldeles mörkt ute, vilket gör bussturen lite mysigare.

Nej, ska man försöka sig på och sova lite kanske?

Måndagsmys?

3-årsdag och jag har ännu inte fått träffa min prins.. Han har jobbat och jag har vart på sjukhuset och hälsat på hela kvällen. Men nu så ska han nog drälla in snart hoppas jag! Passar på att packa storväskan medans eftersom det bär iväg söderut imorgon igen. Känns skönt att komma tillbaka till verkligheten med plugg och träning när jag haft en sådan bra helg. Jag blir nog kvar i Uppsala i alla fall 2 veckor nu innan jag kommer hem igen. Det tär lite på ekonomin att åka fram och tillbaka..

Nu ska jag packa klart så att jag och älskling kan mysa lite innan det blir en tidig kväller.


3 år av kärlek



Den 8:e November 2007 var dagen då jag träffade min man. Dagen då vi två blev en. Jag minns det som om det vore igår, men ändå känns det allt att vi har hållit ihop länge. Så mycket som vi har gått igenom, gott som ont, har gjort att vi har ett band som är starkare än stål. Det finns ingen som jag har anförtrott mig till som dig, du känner mig utan och innan. Du är min bäste vän och största kärlek.

Du är min andra halva, Andreas <3.

Måndag 8:e november

Gooooood morgon!

Inatt sov jag verkligen ut och det var huur skönt som helst. Dock hade jag tydligen snarkat, så hjärtat fick bara sova 4h.. Men han får faktiskt skylla sig själv när jag inte väckte mig och sade åt mig att sluta. Nu befinner han sig på jobbet och jag ska snart ta bussen hem till mig. Det är soligt och fint väder ute, så det blir nog lite bus med hundarna.

Och förresten, idag är det ingen vanlig dag.. Det kommer ett inlägg om varför senare!

Hoppas att ni får en underbar dag!


Bilder - Halloween 2010


Girls! Johanna, Elin, Jag, Frida & Lina


Jag och Lina




Charlie


Systrarna Borgkvist


Fina Johanna och Fridis


Jag och Elin


Pirat-Sanna


Jag och min fina


Två kärlekspar?


Mys i soffan


Puss!


Fina tjejer!

Tack alla för en fantastisk bra kväll!

 


Vackert



Var nyss och tände ljus på kyrkogården, det är så himla fint med alla lyktor som lyser.

Söndag 7:e november

Vilken kväll! Ja hade så himla roligt igår, lite för roligt kanske. Jag mår nämligen inte så värst bra idag.. Men det ska nog bli bättre efter att jag vart på donken och fått i mig lite mat. Åh, det ska bli så gott.

Annars har jag vart i Valbo hela dagen och kikat på hockeymatch. Söderhamn vann och både min bror och karl fick gör mål.

Nu: Donken med Andreas, Elin och Hanna.




Lördag 6:e november

Hej vänner!

Jag började dagen med en långpromenad med mamsen och pappsen i ca 1,5h. Det var jättehärligt att få komma ut i skogen och få lite frisk luft. Kände att det kan behövas för att orka denna utekväll som väntar. Jag är så otroligt taggad, och det brukar vara riktigt kul när de slår på stort och har festen på Stadt. Mycket folk som man känner och trevlig stämning. Dessutom ska vi till Elin med bra folk innan och det blir alltid lyckat.

Vi hörs lite senare!


Thank god it's friday

ÄNTLIGEN HELG!
Ikväll ska jag umgås med min familj + pojkvän och imorgon är det party som gäller. Jag väntar på att vi ska käka snart, det blir Tacos (min favorit) och sedan ska vi antagligen kika på Idol. Det blir nog även till att spela en del Sequence om jag känner oss rätt.

Ha en mysig kväll!

Äntligen!



Nu har biljetterna till Harry Potter och dödsrelikerna part 1 släppts! Som jag har väntat. Jag kommer definitivt att gå på den, tyvärr blir det nog inte premiären eftersom att jag måste pussla ihop med de som ska följa med.

Gå in och boka på en gång, det här är inget som ni vill missa!

Fredag 5:e november

God morgon fina ni!

Idag är det fredag igen, höjdpunkten på veckan. Jag är uppe med tuppen för jag ska med 09.07-tåget hem till Söderhamn. Där väntar en fullspäckad helg och jag ser verkligen fram emot alla trevligheter!

Dessutom är ska det bli skönt att åka tåg istället för buss som tar 1h längre. Förhoppningvis strular det inte med förseningar, men man kan aldrig vara säker när det gäller SJ..

Vi hörs sen när jag kommer hem.
Ha en bra dag!

A cup of tea



Torsdagsmys.
Älskar att spendera kvällarna med att dricka te och läsa. Höst är bland det bästa som finns!

Yesterday







Massa mys hos S & C. Mat, gotta, tv, (plugg..), prat och sleepover.

Världens finaste



Det bästa av allt är att han är min <3.

100kg lättare

Igår var jag nervös. Jag var dödsnervös. Det var dagen före berättandeexaminationen och jag kunde inte min berättelse utantill och hade inte läst ut hela boken som vi skulle få frågor på. Jag tyckte att det var väldigt hastigt att ha endast två dagar på sig att välja berättelse, lära sig den och samtidigt läsa ut två böcker.

Jag bestämde mig för att åka in till skolan ett par timmar innan vi började för att träna, och det gjorde jag. På något vis lyckades jag skumma igenom hela boken och även lära mig berättelsen genom att nöta den om och om igen. Sedan var det dags, 13.15 började examinationen. Läraren tände en massa ljus och släckte hela rummet. Det blev en härlig stämning som kom att underlätta för alla.

Det var fyra stycken före mig. Till en början oroade jag mig ingenting, men när det började dra ihop sig så kunde jag knappt andas. När började jag bli såhär nervös? Vart tog tjejen som var orädd för att hålla föredrag vägen?

När jag väl satte mig i stolen och såg ut över de andra så släppte jag allt. Det var som om jag var inne i en bubbla där bara jag kunde höra mig. Mitt hjärta dunkade i 120km/h och min röst darrade smått. Efter ett tag lyckades jag dock samla mig och allt gick bättre. Jag berättade om mästerkatten i stövlar, en saga som jag gillar och tycker har ett bra budskap. Sen var det över. Jag kommer inte ihåg ett dugg under själva framträdandet, det var som om jag hade fick en blackout.

Det gick helt okej, jag kom ihåg allt men självklart finns det saker att jobba på. Jag fick bra feedback som jag tog till mig och ska tänka på i framtiden. Det allra viktigaste vad att jag fick godkänt. Det gäller att övervinna sina rädslor för att kunna bli starkare. Jag klarade mig igenom det, och jag är stolt över mig själv. Ett steg på vägen.



Torsdag 4:e november

Trött. Hungrig. Lååång dag.

Ska äta nu först, jag hör av mig senare och berättar om dagen.

Puss på er!

Onsdag 3:e november

God morgon solstrålar!
Visst är det väl trevligt att gå upp såhär tidigt? Nej, fy! Det borde vara olagligt i mina ögon. Men så är det ju inte jag som bestämmer vilken tid föreläsningarna ska börja. Typiskt.

Idag har vi en fullspäckad dag med tre föreläsningar på rad mellan 08.15-16.00. Hjälp mig! Och efter detta långa pass ska jag masa mig iväg till gymmet och köra ett step-pass.

Kan någon ge mig lite styrka idag?

Ja, vi är lata på lärarprogrammet. Man blir bortkämd med att ha en lektion/dag..

Ha en bra dag!


God natt

Nu ska jag läsa lite mer ur boken och sedan är det sängen som gäller. Har lite ont i magen för jag är stressad, men det går nog bra. Jag har valt berättelse nu i alla fall, så det är bara att nöta in den så att det sitter tills på tisdag. Vi har käkat tacos och kollat på Remember Me, en riktig myskväll alltså. 

Imorgon vätar en lååång dag.

Sov gott! 


Bild från idag när det var någon föreställning vid kvarnen.
Vackra Uppsala!

Vilken start!

Har nyss kommit hem från stan där jag har inhandlat en bok (ja, det var den enda som inte fanns på biblan..) och väntar på mat. Det bjuds på tacos här ikväll och det tackar man inte nej till.

Kursen då? Den verkar hur rolig som helst. Tuff, men fruktansvärt nyttig. Det är något som jag kommer att ha användning för sen i arbetet som lärare. Vi fick börja med att stå framför hela klassen och presentera kompisen bredvid. Sedan gav läraren feedback på vad som kan förbättras. Jag ska tänka på att inte säga"ehhh" för mycket..
Vi fick även reda på att vi har en berättandeexamination på torsdag (!) och innan dess ska vi ha läst två böcker, valt en berättelse och kunna denna utantill för att sedan berätta den för hela gruppen. Det är bara att börja läsa alltså!

Jag känner mig grymt taggad och motivationen är på topp. Hoppas att den håller i sig.




Söndagsmys hos Lina









Några bilder från i söndags.
Sista bilden tycker jag blev bäst, haha!

Tisdag 2:a november

God morgon, god morgon!
Är lite halvdöd eftersom jag gick upp 5 imorse för att åka till uppsala med bussen.. men som tur var så lyckades jag somna och vaknade inte förrän jag var i uppsala. Så några extratimmar fick jag allt.

Ska iväg till skolan vid 12 och då ska vi ha introduktion till vår nya kurs; Lärande och kommunikation. Det ska bli jättekul att få börja en ny kurs som förhoppningsvis inte innehåller lika mycket läsande. Det klarar jag inte av just nu känner jag. Dessutom ingår det en veckas VFU (praktik)! Åh, hoppas att den når upp till mina förväntningar. Ett plus är att jag inte behöver köpa någon kurslitteratur eftersom jag hade turen att hitta allt på biblioteket hemma i söderhamn. Passar mig bra som behöver varenda krona denna månad..



Att somna med ett leende på läpparna

Det blev en mysig dag idag, en bra dag. Jag åkte med mamma till sjukhuset där vi stannade i ett par timmar. Jag skrattade, pratade och det värmde i hjärtat. Från att ha lämnat rummet med tårar i ögonen så gick jag idag därifrån med ett leende som sträckte sig över hela ansiket. Ett äkta leende som indikerade hopp. Inatt kommer jag somna med detta leende och även ta med mig det imorgon då jag vaknar och laddar om för en ny dag.

Tumblr_l8nq65cryu1qd578bo1_500_large
källa

Toy story 3



Haha, jag och Andreas ska kika på Toy Story 3 snart. Tycker att den verkar mysig, man kan tänka tillbaka lite till när man var liten och kollade på filmerna om och om igen..

Love hurts when you do it right



Robyn - Cry when you get older

Måndag 1:a november

God morgon!
Idag är det november, gud vad tiden går fort. Jag antar att den här månaden kommer att gå lika fort och att december snart är här med jul och allt vad det innebär. Jag längtar faktiskt lite smått. Julen är en av mina favorittider under året.

Min man är hemma idag för han är sjuk, så jag ska ta hand om honom och vi ska kika lite på film. Sedan ska jag in en sväng på biblioteket för att låna böcker till den nya kursen. 

Ha en fin dag!

RSS 2.0